Τεν Χάαχ: «Δεν είναι έτοιμος για 90’ ο Χόιλουντ - Θετικές οι αποδοκιμασίες»

Ο Έρικ τεν Χάαχ εξήγησε ότι απέσυρε τον Ράσμους Χόιλουντ μετά το 64ο λεπτό κατά τη διάρκεια της ήττας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 από την Μπράιτον επειδή δεν είναι ακόμη έτοιμος να παίξει ολόκληρο αγώνα και χαρακτήρισε «θετικές» τις αποδοκιμασίες που υποδέχτηκαν αυτή την απόφαση.

Τεν Χάαχ: «Δεν είναι έτοιμος για 90’ ο Χόιλουντ - Θετικές οι αποδοκιμασίες»

Ο Ράσμους Χόιλουντ έκανε αποκατάσταση από έναν μικρό τραυματισμό στην πλάτη από την άφιξή του από την Αταλάντα έναντι αρχικού ποσού 75 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι και έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά τη διάρκεια της ήττας του Σαββάτου.

Η απόφαση του Έρικ τεν Χάαχ να τον αντικαταστήσει με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 έγινε δεκτή με αποδοκιμασίες από το κοινό του Ολντ Τράφορντ. Ο προπονητής της Γιουνάιτεντ το χαρακτήρισε ως «θετικό» σημάδι της πίστης των οπαδών στον 20χρονο επιθετικό.

«Ήταν θετικό», δήλωσε ο Τεν Χάαχ. «Βλέπετε τους οπαδούς από την πρώτη στιγμή στο Ολντ Τράφορντ, η υποδοχή γι' αυτόν ήταν μεγάλη, έκανε πολύ καλή εμφάνιση, ήταν καλό που έδωσαν αυτό το σήμα, αυτό το μήνυμα. Αυτό θα του δώσει πίστη.

Όλοι γνωρίζουν ότι ήρθε με ένα μικρό πρόβλημα, τον χτίσαμε τις τελευταίες τρεις, τέσσερις εβδομάδες. Δεν είναι έτοιμος για ένα ολόκληρο παιχνίδι».

Όταν αμφισβητήθηκε ότι η απομάκρυνσή του έμοιαζε αρνητική με τη Γιουνάιτεντ να ψάχνει τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Τεν Χάαχ απάντησε: «Αν τραυματιστεί επειδή δεν είναι ικανός να παίξει 90 λεπτά, τότε είμαστε πολύ πιο μακριά από εκεί που θέλουμε να πάμε».

Ο Χόιλουντ φάνηκε να ανοίγει τον λογαριασμό του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο, μόνο που είδε την προσπάθειά του να ακυρώνεται από το VAR.

Τα γκολ των Ντάνι Γουέλμπεκ, Πασκάλ Γκρος και Ζοάο Πέδρο έστειλαν την ομάδα του Τεν Χάαχ στην ήττα, με το γκολ του Χάνιμπαλ Μέιμπρι στο 73ο λεπτό να αποδεικνύεται απλά το γκολ της τιμής.

Η ήττα από την Μπράιτον ήταν η τρίτη της Γιουνάιτεντ στα πέντε πρώτα παιχνίδια της στην Premier League. Ο Έρικ τεν Χάαχ παραδέχτηκε ότι η σειρά των αποτελεσμάτων ήταν απογοητευτική, αλλά απέρριψε τις συζητήσεις για κρίση.

«Σίγουρα αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί», πρόσθεσε. «Αλλά επίσης πρέπει να δω τον τρόπο που παίζουμε, τελικά είναι θέμα χαρακτήρα, πρέπει να δούμε πόσο δυνατοί είμαστε, να μείνουμε ενωμένοι.

Όχι (δεν είναι κρίση) αλλά πρέπει να είμαστε πολύ απογοητευμένοι ενοχλημένοι με τους εαυτούς μας. Θα το γυρίσουμε αυτό. Αλλά υπάρχει μια απαίτηση από εμάς».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στη δράση την Τετάρτη (20/9), όταν ταξιδεύει στην έδρα της Μπάγερν Μονάχου για τον πρώτο αγώνα των ομίλων του UEFA Champions League.