Νιούκαστλ: Η Σαουδική Αραβία θα παίξει φιλικά στο γήπεδό της

Το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» της Νιούκαστλ θα φιλοξενήσει δύο φιλικούς αγώνες της Σαουδικής Αραβίας τον Σεπτέμβριο.

Νιούκαστλ: Η Σαουδική Αραβία θα παίξει φιλικά στο γήπεδό της

Το γήπεδο της Νιούκαστλ θα φιλοξενήσει δύο διεθνείς φιλικούς αγώνες για την Σαουδική Αραβία τον Σεπτέμβριο.

Το «Σεντ Τζέιμς Παρκ» θα φιλοξενήσει τους αγώνες της Σαουδικής Αραβίας με την Κόστα Ρίκα στις 8 Σεπτεμβρίου και την Νότια Κορέα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων (PIF) της Σαουδικής Αραβίας κατέχει το 80% της Νιούκαστλ μετά την εξαγορά της ομάδας της Premier League τον Οκτώβριο του 2021. Ο διοικητής του PIF, Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν, είναι επίσης πρόεδρος της Νιούκαστλ.

Τα φιλικά παιχνίδια αποτελούν την τελευταία συνέργεια μεταξύ της Νιούκαστλ και της Σαουδικής Αραβίας μετά την εξαγορά του 2021. Η πράσινη και λευκή εκτός έδρας φανέλα της Νιούκαστλ για την φετινή σεζόν έχει τα ίδια χρώματα με την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, όπως και η τρίτη φανέλα της για την περίοδο 2022-23.

Όταν επιβεβαιώθηκε αρχικά η εξαγορά της Νιούκαστλ το 2021, η Premier League ενημερώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία σχέση μεταξύ του PIF και του κράτους της Σαουδικής Αραβίας.

Τα φιλικά αποτελούν μέρος της προετοιμασίας της Σαουδικής Αραβίας για το Ασιατικό Κύπελλο AFC του επόμενου έτους, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ τον Ιανουάριο του 2024.

Η Σαουδική Αραβία αποχώρησε από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στη φάση των ομίλων, αλλά σημείωσε μια περίφημη νίκη με 2-1 επί της τελικής νικήτριας Αργεντινής στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Είναι χωρίς μόνιμο προπονητή μετά την αποχώρηση του Ερβέ Ρενάρ για να αναλάβει την εθνική ομάδα γυναικών της Γαλλίας τον Μάρτιο.