Τσέλσι: Νέος αρχηγός ο Ρις Τζέιμς

Ο Ρις Τζέιμς ορίστηκε νέος αρχηγός της Τσέλσι.

Τσέλσι: Νέος αρχηγός ο Ρις Τζέιμς

Ο Ρις Τζέιμς ορίστηκε νέος αρχηγός της Τσέλσι ενόψει της σεζόν 2023-24.

Ο 23χρονος αντικαθιστά τον πρώην αρχηγό της Τσέλσι, Σέζαρ Αθπιλικουέτα, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα του δυτικού Λονδίνου νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι για την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Τζέιμς πήρε τώρα το χρίσμα από τον προπονητή Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αφού επιλέχθηκε να φορέσει το περιβραχιόνιο μαζί με τον Τιάγκο Σίλβα κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Τσέλσι για την προετοιμασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τον ρόλο και την ευθύνη. Ξέρω ότι έχω μεγάλα παπούτσια να γεμίσω γιατί είχαμε τεράστιους αρχηγούς εδώ στο παρελθόν, αλλά είμαι ενθουσιασμένος.

Ήμουν στην Τσέλσι σχεδόν σε όλη μου τη ζωή. Ξεκίνησα εδώ όταν ήμουν έξι ετών και το να περάσεις από την ακαδημία είναι δύσκολο. Αλλά το να συνεχίσω και να γίνω αρχηγός, είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα για μένα και την οικογένειά μου».

Ο Ποτσετίνο πρόσθεσε ότι ο Τζέιμς «δίνει το παράδειγμα» και ότι «θα αναλάβει την πρόκληση να ηγηθεί της ομάδας μας με τη δική του προσέγγιση και τις δικές του ιδέες». Ο 51χρονος επιβεβαίωσε νωρίτερα τον Ιούλιο ότι ο διεθνής Άγγλος ήταν υποψήφιος για να οριστεί ως ο νέος αρχηγός της Τσέλσι.

Ο Τζέιμς ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μέσα από τις ακαδημίες της Τσέλσι και το μοναδικό του διάστημα μακριά από τον σύλλογο ήταν όταν δόθηκε δανεικός στη Γουίγκαν Αθλέτικ το 2018.

Ο δεξιός μπακ ενσωματώθηκε στην πρώτη ομάδα της Τσέλσι ενόψει της περιόδου 2019-20 από τον Φρανκ Λάμπαρντ. Σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στην Γκιμσμπι Τάουν.

Ο Τζέιμς μέτρησε 147 συμμετοχές με την Τσέλσι, κατακτώντας το Champions League, το UEFA Super Cup και το FIFA Club World Cup σε αυτό το διάστημα.