Τσέλσι: Υποψήφιος αρχηγός ο Ρις Τζέιμς

Ο Ρις Τζέιμς διεκδικεί την θέση του αρχηγού της Τσέλσι, σύμφωνα με τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο.

Τσέλσι: Υποψήφιος αρχηγός ο Ρις Τζέιμς

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, επιβεβαίωσε ότι ο Ρις Τζέιμς είναι υποψήφιος για να γίνει ο επόμενος αρχηγός, καθώς ετοιμάζεται να δώσει στον διεθνή Άγγλο τα πρώτα του λεπτά προετοιμασίας απέναντι στη Νιούκαστλ στην Ατλάντα.

Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 23 ετών, ο Τζέιμς είναι πλέον ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες σε μια ομάδα που δέχτηκε μια νεανική ανανέωση κατά τον πρώτο χρόνο της ιδιοκτησίας του Τοντ Μπόλι και της Clearlake Capital, καθώς και το μεγαλύτερο διαχρονικό σύμβολο της ακαδημίας της Τσέλσι.

Ο Ποτσετίνο δεν έχει ακόμη ορίσει τον νέο αρχηγό της Τσέλσι που θα διαδεχθεί τον αποχωρήσαντα Σέζαρ Αθπιλικουέτα, αλλά σε συνέντευξη Τύπου στο Mercedes-Benz Stadium, ο προπονητής χαρακτήρισε τον Τζέιμς ως βασικό υποψήφιο.

"Είναι μία από τις πιθανότητες", δήλωσε ο Ποτσετίνο για τον Τζέιμς. "Μιλούσαμε από την πρώτη μέρα για τους στόχους του και για το πώς ήταν τον τελευταίο χρόνο στον σύλλογο. Νιώθει Τσέλσι, προέρχεται από την ακαδημία και το προφίλ του είναι ένας από τους παίκτες που μπορούν να γίνουν αρχηγοί του συλλόγου στο μέλλον".

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Τζέιμς επανέλαβε ότι το να γίνει αρχηγός της Τσέλσι είναι μία από τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες της καριέρας του.

"Είμαι στην Τσέλσι όλη μου τη ζωή και είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν", είπε. "Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, ελπίζω να συμβεί.

Νομίζω ότι ο καθένας έχει διαφορετικό τρόπο να είναι ηγέτης. Κάποιοι μιλούν και κάποιοι δείχνουν τις πράξεις τους στο γήπεδο. Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω και τα δύο. Θα ήθελα να το πιστεύω. Προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ. Υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και σίγουρα θα είμαι ένας από αυτούς που θα τους βοηθήσω όπου μπορώ".