Επίσημο: Στην Αλ Ιτιχάντ ο Φαμπίνιο - «Σήμερα αφήνω το σπίτι μου»

Ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ είναι και επίσημα ο Φαμπίνιο. Το συγκινητικό «αντίο» του στην Λίβερπουλ.

Επίσημο: Στην Αλ Ιτιχάντ ο Φαμπίνιο - «Σήμερα αφήνω το σπίτι μου»

Παρελθόν από την Λίβερπουλ αποτελεί ο Φαμπίνιο έπειτα από πέντε χρόνια στο Άνφιλντ. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος ανακοινώθηκε επίσημα από την Αλ Ιτιχάντ της Σαουδικής Αραβίας για τρία χρόνια.

Εκεί θα είναι συμπαίκτης με τον Καρίμ Μπενζεμά και τον Ενγκολό Καντέ.

Ο 29χρονος, ο οποίος κατέγραψε 219 συμμετοχές με 11 γκολ και 10 ασίστ στην Λίβερπουλ κόστισε 40 εκατομμύρια στην ομάδα της Saudi Pro League.

Το αποχαιρετιστήριο μύνημα του Φαμπίνιο:

«Σήμερα φεύγω από το σπίτι μου. Πέρασαν πέντε χρόνια φορώντας αυτή τη φανέλα και πάντα με τη μεγαλύτερη δυνατή τιμή και ευτυχία. Από την πρώτη μέρα στη Λίβερπουλ, με αγκάλιασαν όλοι. Αυτό που είδα μέσα σε αυτόν τον σύλλογο, η σχέση μεταξύ των ανθρώπων εκεί, με έκανε να νιώσω σαν οικογένεια. Σε αυτά τα πέντε χρόνια, εξελίχθηκα ως παίκτης, ως άνθρωπος, έκανα όνειρα πραγματικότητα... Με αυτή τη φανέλα, κέρδισα κάθε τίτλο που μπορεί να ονειρευτεί ένας παίκτης. Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονς Λιγκ, Κύπελλο Αγγλίας, Λιγκ Κύπελλο... Χάρη στη Λίβερπουλ, έφτασα στο υψηλότερο επίπεδό μου και έπαιξα σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάρη στη Λίβερπουλ, εκπλήρωσα το όνειρό μου να μπω σε ένα στάδιο με τον γιο μου στην αγκαλιά. Χάρη στη Λίβερπουλ, έπαιξα στο καλύτερο γήπεδο του κόσμου, με την καλύτερη ατμόσφαιρα στον κόσμο, που είναι το Άνφιλντ. Χάρη στη Λίβερπουλ, έζησα το μεγαλύτερο ματς της ζωής μου, την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα, η οποία ήταν δυνατή μόνο χάρη στο Άνφιλντ. Αυτή η στιγμή θα είναι πάντα στη μνήμη μου. Λατρεύω αυτό που αντιπροσωπεύει αυτό το κοινό για τον σύλλογο. Αυτή η σχέση αγάπης ανάμεσα στον σύλλογο και τους οπαδούς πάντα με εντυπωσίαζε. Και μπορώ να πω χωρίς φόβο ότι το "You'll never walkalone", μετά από εκείνο το ματς, μαζί με τους οπαδούς μας, ήταν η πιο καθοριστική στιγμή της καριέρας μου στη Λίβερπουλ. Το λέω αυτό με μια καρδιά γεμάτη χαρά: Αγαπώ αυτόν τον σύλλογο. Σας ευχαριστώ, Reds, για όλα όσα ζήσαμε μαζί. Δεν θα περπατήσετε ποτέ μόνοι σας. #YNWA»