Ο Μέσι μαγεύει για το Μαϊάμι

Ο Λιονέλ Μέσι προσγειώθηκε στην Αμερική και έχει ήδη αρχίσει να κάνει τα μαγικά του... Η αρχική επίδραση του Αργεντινού σταρ στην Ίντερ Μαϊάμι και τι ακριβώς μπορεί να κάνει ο αναμφισβήτητα μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών στη Major League Soccer.

Ο Μέσι μαγεύει για το Μαϊάμι

Μπορεί η «Barbie» και ο «Οπενχάιμερ» να κάνουν απίστευτα νούμερα στο box office, αλλά θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι το πιο χολιγουντιανό πράγμα που συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτή τη στιγμή είναι ο Λιονέλ Μέσι να φιγουράρει για την Ίντερ Μαϊάμι.

Ο σπουδαίος πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τελικά το ντεμπούτο του για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στο Leagues Cup, σκοράροντας ένα τυπικά δραματικό και αισθητικά υπέροχο φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα για να νικήσει την Κρουζ Αζούλ με 2-1, προτού συνεχίσει με άλλα δύο γκολ στο 4-0 επί της Ατλάντα Γιουνάιτεντ.

Ίσως να μην εκπλήσσει πολλούς το γεγονός ότι ο Μέσι ηγείται ήδη της νέας του ομάδας. Από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί για τουλάχιστον 90 λεπτά στο Leagues Cup για το Μαϊάμι μέχρι στιγμής, ο 36χρονος είναι άνετα πρώτος όσον αφορά τις συμμετοχές σε επιθετικές ακολουθίες (ενέργειες που οδήγησαν σε σουτ) ανά 90’, με 11,1 (σε 114'). Ο δεύτερος, Ρόμπερτ Τέιλορ έχει 7.3 σε 173 λεπτά συμμετοχής.

Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είναι καν ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά. Ο Μπονγκοκούλε Λονγκγουέιν της Μινεσότα Γιουνάιτεντ και ο Ντάνιελ Γκάζνταγκ της Φιλαδέλφεια Γιούνιον σημείωσαν από τέσσερα γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια τους, αν και πιθανότατα θα γνωρίζουν ότι ο Μέσι βρίσκεται στο κυνήγι τους.

Ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 θα έχει δουλειά να κάνει και όταν το MLS ξαναρχίσει, με το Μαϊάμι να βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 18 βαθμούς. Εξαιρουμένης της σεζόν 2020, με διευρυμένο πεδίο πλέι οφ, καμία ομάδα από το 2000 (μετά την εποχή των shootouts) δεν έχει μπει στα πλέι οφ με 22 ή λιγότερους βαθμούς μετά από 22 αγώνες μιας σεζόν (0/48).

Ποια άλλα ρεκόρ θα μπορούσε να σπάσει; Όσον αφορά το σκοράρισμα, ο Κάρλος Ρουίθ των Λος Άντζελες Γκάλαξι (2002) και ο Ζοζέφ Μαρτίνες της Ατλάντα (2017) χρειάστηκαν μόλις τρία παιχνίδια για να πετύχουν πέντε γκολ στο ντεμπούτο τους, ενώ ο Ρουίθ και ο Μαμαντού Ντιαλό της Τάμπα Μπέι Μιούτινι (2000) χρειάστηκαν 10 παιχνίδια στο MLS για να πετύχουν τα πρώτα τους 10 γκολ. Ο Μέσι σίγουρα θα στηρίξει τον εαυτό του για να σπάσει τουλάχιστον ένα από αυτά τα ρεκόρ, αν και δεδομένου ότι δεν απομένουν πολλά παιχνίδια τη φετινή σεζόν, το ρεκόρ του Ρόι Λάσιτερ για τα περισσότερα γκολ συνολικά σε μια σεζόν ντεμπούτου (27 για την Τάμπα Μπέι το 1996) είναι μάλλον... μάλλον ασφαλές.

Ό,τι κι αν συμβεί, το «Ο Μέσι στην Αμερική» («A-Μεσι-κή;») μοιάζει να είναι box office.