Λίβερπουλ: Ετοιμάζει άμεσα νέα κίνηση για τον Λάβια

Η Λίβερπουλ θα κάνει δεύτερη μεταγραφική πρόταση στην Σαουθάμπτον για τον Ρομέο Λάβια.

Λίβερπουλ: Ετοιμάζει άμεσα νέα κίνηση για τον Λάβια

Η Λίβερπουλ πρόκειται σύντομα να καταθέσει νέα βελτιωμένη πρόταση για τον μέσο της Σαουθάμπτον Ρομέο Λάβια. Η αρχική της προσφορά ύψους περίπου 37 εκατομμυρίων λιρών για τον Βέλγο διεθνή είχε απορριφθεί.

Η Σαουθάμπτον, η οποία υποβιβάστηκε στην Championship τον Μάιο, επιμένει για ένα συνολικό πακέτο της τάξης των 50 εκατομμυρίων λιρών.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία. Είναι πιθανό οι προσθήκες να οδηγήσουν τη Λίβερπουλ σε ένα ποσό που η Σαουθάμπτον θα θεωρήσει αποδεκτό.

Οι προσωπικοί όροι δεν θα αποτελέσουν θέμα, αν και η Τσέλσι διατηρεί επίσης σταθερό ενδιαφέρον για τον Λάβια.

Ο 19χρονος έπαιξε 45 λεπτά με τη Σαουθάμπτον στη φιλική ήττα με 3-2 από την Μπόρνμουθ στο Σεντ Μέρι το βράδυ της Τρίτης (25/7).

Ερωτηθείς σχετικά με το μέλλον του Λάβια, ο προπονητής Ράσελ Μάρτιν δήλωσε: «Σκέφτηκα ότι ο Ρομέο, λαμβάνοντας υπόψη τι συμβαίνει, για να παίξει απόψε και να κάνει όλα αυτά τα πράγματα, ήταν καλό γι' αυτόν να μπει στο γήπεδο, καθώς δεν είχε τα λεπτά που είχαν άλλοι.

Μπορείτε να ζητήσετε ενημέρωση, αλλά δεν μπορώ να σας δώσω γιατί δεν ξέρω. Θα μιλήσω με τον (αθλητικό διευθυντή) Τζέισον (Γουίλκοξ) τώρα, αλλά προετοιμάζομαι για αυτό το παιχνίδι».

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στο Μέρσεϊσαϊντ τη Δευτέρα μετά από τις προπονήσεις που έκανε στη Γερμανία. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πετάει για Σιγκαπούρη την Πέμπτη για ένα ταξίδι διάρκειας μιας εβδομάδας που περιλαμβάνει παιχνίδια με τη Λέστερ Σίτι και τη Μπάγερν Μονάχου.

Η Λίβερπουλ θα χάσει επίσης τον αρχηγό της Τζόρνταν Χέντερσον, ο οποίος συμφώνησε να μετακομίσει στην Αλ-Ετιφάκ, ομάδα της Saudi Pro League. Ήταν προετοιμασμένοι να δουν και τον Φαμπίνιο να φεύγει για την Αλ Ιττιχάντ, αλλά αυτή η κίνηση κινδυνεύει.

Ο Λάβια είχε 29 συμμετοχές καθώς η Σαουθάμπτον υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν, χάνοντας ένα μεγάλο μέρος της περιόδου λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό. Επίσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο δέχτηκε προσέγγιση από την Τσέλσι για 50 εκατ. λίρες την ημέρα λήξης της μεταγραφικής περιόδου, παρόλο που είχε έρθει στη Σαουθάμπτον μόλις λίγους μήνες νωρίτερα.

Πόσο καλός είναι ο Λάβια;

Σύμφωνα με την «The Athletic»: «Ο Λάβια έχει μια εξαιρετική ικανότητα να πασάρει, να δέχεται και να κινείται με την μπάλα με τρόπο που οι περισσότεροι δεν μπορούν. Κάθε ενέργειά του είναι ρέουσα και καλοκουρδισμένη, κάθε πάσα είναι καθαρή και ακριβής. Κάθε επαφή έχει σκοπό και προετοιμάζει την επόμενη.

Όποια κατάσταση, γήπεδο ή αντίπαλο κι αν αντιμετωπίζει, δεν αναστατώνεται ποτέ.

Θεωρήθηκε ο μοναδικός μεταμορφωτικός παίκτης της Σαουθάμπτον στην κατοχή της μπάλας την περασμένη σεζόν, ικανός στο να σπάει γραμμές και να ρυθμίζει τον συνολικό ρυθμό ενός παιχνιδιού. Η ψυχραιμία του Λάβια στο πιο φρενήρες κομμάτι του γηπέδου στην πιο δυσλειτουργική ομάδα του πρωταθλήματος ήταν αξιοσημείωτη».