Χέντερσον: Πέρασε ιατρικά στην Αλ Ετιφάκ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις στην Αλ Ετιφάκ ενόψει της μετακίνησής του από τη Λίβερπουλ.

Χέντερσον: Πέρασε ιατρικά στην Αλ Ετιφάκ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, ολοκλήρωσε τις ιατρικές εξετάσεις του ενόψει της προτεινόμενης μετακίνησής του ύψους 12 εκατομμυρίων λιρών (13,86 εκατ. ευρώ) στην ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ, Αλ-Ετιφάκ, που αγωνίζεται στη Saudi Pro League.

Ο 33χρονος μέσος πρόκειται να υπογράψει τριετές συμβόλαιο - τερματίζοντας την ένδοξη 12ετή καριέρα του στο Άνφιλντ.

Ο Χέντερσον υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις στο Μάντσεστερ την Παρασκευή και τώρα περιμένει τα χαρτιά για να προχωρήσει η συμφωνία. Το σχέδιο είναι να συνδεθεί με την ομάδα του Τζέραρντ στην προετοιμασία της στην Κροατία την επόμενη εβδομάδα.

Η Λίβερπουλ συμφώνησε την Τετάρτη με την Αλ-Ετιφάκ για ένα αρχικό ποσό ύψους 12 εκατομμυρίων λιρών μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο συλλόγων.

Η Αλ-Ετιφάκ αρχικά ήλπιζε ότι ο Χέντερσον, ο οποίος είχε δύο χρόνια υπόλοιπο συμβολαίου, θα έπαιρνε ελεύθερη μεταγραφή, αλλά οι υπεύθυνοι του Άνφιλντ ξεκαθάρισαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Ο Χέντερσον, ο οποίος έφυγε από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου στη Γερμανία το βράδυ της Τετάρτης και επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρόκειται να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ μετά από 492 συμμετοχές μετά τη μετακίνησή του από τη Σάντερλαντ το 2011, αξίας 16 εκατ. λιρών.

Ο συμπαίκτης του μέσος Φαμπίνιο αναμένεται επίσης να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία. Έχουν γίνει συζητήσεις σχετικά με τη δομή της συμφωνίας, αφού η Αλ-Ιτιχάντ κατέθεσε προσφορά 40 εκατομμυρίων λιρών την περασμένη εβδομάδα.