Premier League: Τι χάνει από την Σαουδική Αραβία;

Η μεταγραφική περίοδος συνεχίζει να εκπλήσσει, ιδίως όταν πρόκειται για παίκτες που κατευθύνονται από την Premier League προς την Σαουδική Αραβία.

Premier League: Τι χάνει από την Σαουδική Αραβία;

Άλλη μια εβδομάδα πέρασε, και άλλη μια σειρά αστέρων της Premier League πλησιάζει σε μετακινήσεις στο φιλόδοξο πρωτάθλημα Saudi Pro League. Το ζεύγος της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον και Φαμπίνιο, φαίνεται να βρίσκεται καθ' οδόν προς την Αλ-Ετιφάκ και την Αλ-Ιτιχάντ αντίστοιχα, ενώ ο Ριγιάντ Μαχρέζ της πρωταθλήτριας Μάντσεστερ Σίτι φέρεται να κατευθύνεται προς την Αλ-Αχλί.

Θα ακολουθήσουν τους Ενγκολό Καντέ, Ρούμπεν Νέβες, Καλιντού Κουλιμπαλί, Εντουάρ Μεντί και Ρομπέρτο Φιρμίνο στη Σαουδική Αραβία, ενώ πρόσφατα έχουν συνδεθεί με πιθανές μεταγραφές και οι Άλαν Σεν-Μαξιμέν, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, ακόμα και ο προπονητής της Φούλαμ, Μάρκο Σίλβα.

Η Λίβερπουλ θα χάσει δύο μέσους που έπαιξαν συνολικά 710 παιχνίδια για τον σύλλογο (Χέντερσον 491, Φαμπίνιο 219) και βοήθησαν στην κατάκτηση του UEFA Champions League, της Premier League, του FIFA Club World Cup, του UEFA Super Cup, του League Cup και του FA Cup. Ο Χέντερσον μπορεί κάλλιστα να έβλεπε τα λεπτά συμμετοχής του να μειώνονται μετά τις αφίξεις των Αλέξις Μακ Άλιστερ και Ντομινίκ Σομποσλάι, αλλά ο Φαμπίνιο πιθανότατα θα παρέμενε βασικός, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ υπήρξε ένα συχνά υποτιμημένο μέλος της αδυσώπητης μηχανής νικών της Μάντσεστερ Σίτι. Από τότε που υπέγραψε από τη Λέστερ Σίτι το 2018, ο Μαχρέζ προσέφερε στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα 134 συμμετοχές σε γκολ σε 236 παιχνίδια (78 γκολ, 56 ασίστ), αλλά σπάνια αναφέρεται ως ένα από τα βασικά μέρη μιας ομάδας που έχει κερδίσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα το τρεμπλ της περασμένης σεζόν.

Ο Μαχρέζ έχει επίσης δώσει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον Αφρικανό παίκτη στην ιστορία της Premier League (61), αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι την επόμενη σεζόν θα τον προσπεράσει ο Μοχάμεντ Σαλάχ (59).

Ποιος άλλος θα αποσπαστεί από την Premier League από το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας; Σίγουρα θα παραμείνει ένα θέμα στα χείλη όλων μέχρι το τέλος Αυγούστου.