Λίβερπουλ: Δεν πωλείται ο Λουίς Ντίας παρά το ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία

Η Λίβερπουλ σκοπεύει να απορρίψει οποιαδήποτε προσφορά για τον Λουίς Ντίας εν μέσω ενδιαφέροντος από την Αλ Χιλάλ. Τα δεδομένα για Χέντερσον και Φαμπίνιο.

Λίβερπουλ: Δεν πωλείται ο Λουίς Ντίας παρά το ενδιαφέρον από την Σαουδική Αραβία

Η Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας είναι διατεθειμένη να πληρώσει περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ (43,3 εκατομμύρια λίρες, 56,2 εκατομμύρια δολάρια) για τον Λουίς Ντίας, ο οποίος εντάχθηκε στην Λίβερπουλ μόλις πριν από 18 μήνες.

Ο σύλλογος του Άνφιλντ δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει έναν από τους βασικούς επιθετικούς παίκτες του και δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη ότι ο 26χρονος ενδιαφέρεται για τη μετακίνηση.

Ο Ντίας πρόκειται να αποτελέσει σημαντικό μέρος των πλάνων του Γιούργκεν Κλοπ την φετινή σεζόν, καθώς θέλει να ανακάμψει από την αγωνιστική περίοδο 2022-23, κατά την οποία ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς.

Του δόθηκε η εμβληματική φανέλα με το νούμερο 7 νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι και η Λίβερπουλ κοστολογεί τον Κολομβιανό πολύ υψηλότερα από τα 50 εκατ. ευρώ. Πλήρωσε 50 εκατ. ευρώ όταν τον απέκτησε από την Πόρτο τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Ντίας είναι ο τελευταίος παίκτης της Λίβερπουλ που μπαίνει στο στόχαστρο της Saudi Pro League, αφού η Αλ Ιτιχάντ κατέθεσε προσφορά 40 εκατ. λιρών για τον Φαμπίνιο και ο Τζόρνταν Χέντερσον είχε συμφωνήσει προφορικά με την Αλ Ετιφάκ.

Ο διεθνής Βραζιλιάνος Φαμπίνιο έμεινε εκτός της αποστολής της Λίβερπουλ που ταξίδεψε στη Γερμανία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Χέντερσον ταξίδεψε κανονικά. Οι συζητήσεις για τη μετακίνηση του Φαμπίνιο επικεντρώθηκαν στη δομή των πληρωμών με τη συγκεκριμένη μεταγραφή να αναμένεται να προχωρήσει.

Ο Χέντερσον, εν τω μεταξύ, έχει συμφωνήσει προφορικά σε ένα επικερδές τριετές συμβόλαιο με την Αλ Ετιφάκ του Στίβεν Τζέραρντ, αξίας κοντά στις 700.000 λίρες την εβδομάδα, αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία μεταξύ των συλλόγων. Υψηλόβαθμα στελέχη του Άνφιλντ απέρριψαν τις εισηγήσεις ότι ο Χέντερσον, ο οποίος έχει δύο χρόνια υπόλοιπο στο τρέχον συμβόλαιό του, θα μπορούσε είτε να λάβει ελεύθερη μεταγραφή είτε να πωληθεί για ένα ποσό μόλις 10 εκατ. λίρες- η Λίβερπουλ εκτιμά τον Χέντερσον περίπου στις 20 εκατ. λίρες.

Το μεσοεπιθετικό δίδυμο Κέρτις Τζόουνς και Χάρβεϊ Έλιοτ, που κατέκτησαν το EURO U21 με την Εθνική Αγγλίας νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, θα συνδεθούν με την ομάδα του Κλοπ την Πέμπτη (20/7) στη Γερμανία.