Γουέστ Χαμ: Επαφές με τον Άγιαξ για Άλβαρεζ

Η Γουέστ Χαμ επικοινώνησε με τον Άγιαξ για να εκφράσει το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του μέσου Έντσον Άλβαρεζ.

Γουέστ Χαμ: Επαφές με τον Άγιαξ για Άλβαρεζ

Πρόταση από την Γουέστ Χαμ δεν έχει γίνει ακόμη, αλλά αναμένεται να ακολουθήσει, με τον Άγιαξ να επιδιώκει ένα ποσό της τάξης των 35-40 εκατομμυρίων λιρών (45,9- 52,4 εκατ. δολάρια) για τον 25χρονο.

Η Γουέστ Χαμ έχει βάλει στο στόχαστρο τον διεθνή Μεξικανό Άλβαρεζ, καθώς θέλει να ενισχύσει την ομάδα της μετά την επικείμενη μετακίνηση του Ντέκλαν Ράις στην Άρσεναλ.

Ο Άλβαρεζ αποτέλεσε επίσης αντικείμενο ενδιαφέροντος για ομάδες της Premier League το περασμένο καλοκαίρι, με την Τσέλσι να κάνει προσφορά 50 εκατ. ευρώ (42,8 εκατ. λίρες) στον Άγιαξ για τις υπηρεσίες του.

Αυτή η κίνηση χάλασε στα τέλη της περιόδου, καθώς ο Άγιαξ θεώρησε ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να βρει αντικαταστάτη, με την Τσέλσι να κλείνει τον δανεισμό του Ντένις Ζακάρια της Γιουβέντους.

Ο Άλβαρεζ μετακόμισε στην Ευρώπη το 2019, εντασσόμενος στον Άγιαξ με πενταετές συμβόλαιο από την Κλαμπ Αμέρικα. Τελευταία φορά υπέγραψε νέους όρους με την ομάδα της Eredivisie το 2021, με το συμβόλαιο αυτό να λήγει το καλοκαίρι του 2025.

Ο Άλβαρεζ ήταν μια σταθερή παρουσία στην ομάδα του Άγιαξ την περασμένη σεζόν, έχοντας 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Οι περισσότερες από αυτές ήταν ως αμυντικός μέσος, αλλά ο Άλβαρεζ λειτούργησε κατά καιρούς και ως κεντρικός αμυντικός, κάτι που έχει κάνει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Έπαιξε επίσης δύο φορές για το Μεξικό κατά τη διάρκεια της απογοητευτικής εκστρατείας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ξεκινώντας από την ισοπαλία στη φάση των ομίλων με την Πολωνία και τη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας, αλλά παραμένοντας στον πάγκο στην ήττα από την Αργεντινή.