Λίβερπουλ: Το μέλλον του Χέντερσον εξαρτάται από το ποσό της μεταγραφής

Το μέλλον του Τζόρνταν Χέντερσον εξαρτάται από τη διαπραγμάτευση της Αλ Ετιφάκ με την Λίβερπουλ για το ποσό της μεταγραφής, αφού ο μέσος συμφώνησε προφορικά για ένα προσοδοφόρο τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Λίβερπουλ: Το μέλλον του Χέντερσον εξαρτάται από το ποσό της μεταγραφής

Ο Τζόρνταν Χέντερσον της Λίβερπουλ έχει συμφωνήσει με την Αλ Ετιφάκ της Σαουδικής Αραβίας για συμβόλαιο αξίας σχεδόν 700.000 λιρών (917.000 δολαρίων) την εβδομάδα.

Ο Άγγλος διεθνής είναι έτοιμος να τερματίσει τη λαμπρή 12ετή παραμονή του στο Άνφιλντ και να συνδεθεί με τον πρώην συμπαίκτη του, Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος διορίστηκε προπονητής της Αλ Ετιφάκ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ωστόσο, ο σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει ανοίξει ακόμη επίσημα τις συνομιλίες με την Λίβερπουλ, η οποία δεν σκοπεύει να αφήσει φτηνά τον 33χρονο αρχηγό της.

Ο Χέντερσον έχει ακόμη δύο χρόνια υπολειπόμενο χρόνο στο τρέχον συμβόλαιό του, το οποίο αξίζει περίπου 190.000 λίρες την εβδομάδα, και παραμένει μέρος των σχεδίων του Γιούργκεν Κλοπ για την επόμενη σεζόν.

Ο πρώην μέσος της Σάντερλαντ είχε 43 συμμετοχές με τη Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις την περίοδο 2022-23 και ξεκίνησε βασικός στα πιο πρόσφατα διεθνή παιχνίδια της Εθνικής Αγγλίας με τη Μάλτα και τη Βόρεια Μακεδονία.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Άνφιλντ απέρριψαν τις εισηγήσεις ότι ο Χέντερσον θα μπορούσε είτε να παραχωρηθεί δωρεάν είτε να πωληθεί για ένα ποσό μόλις 10 εκατομμυρίων λιρών.

Ο αμυντικός Καλιντού Κουλιμπαλί, 32 ετών, μετακόμισε πρόσφατα από την Τσέλσι στην Αλ Χιλάλ για περίπου 20 εκατ. λίρες και η Λίβερπουλ θα θεωρούσε αυτό το ποσό ως σημείο αναφοράς για τις συζητήσεις.

Καθώς η Λίβερπουλ περιμένει την επίσημη προσέγγιση για τον Χέντερσον από την Αλ Ετιφάκ, η ομάδα του Κλοπ ετοιμάζεται να πετάξει για τη Γερμανία σήμερα Σάββατο (15/7) για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, στο Μαύρο Δάσος.

Ο Φαμπίνιο αποτελεί επίσης αντικείμενο ενδιαφέροντος από την Σαουδική Αραβία. Ωστόσο, η Λίβερπουλ δεν έχει λάβει ακόμη την φημολογούμενη προσφορά ύψους 40 εκατομμυρίων λιρών για τον Βραζιλιάνο διεθνή από την Αλ Ιττιχάντ.