Τάτα Μαρτίνο: «Ο Μέσι έρχεται στο MLS για να ανταγωνιστεί»

Ο Λιονέλ Μέσι ήρθε στο MLS για να «ανταγωνιστεί», σύμφωνα με τον νέο προπονητή της Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο.

Τάτα Μαρτίνο: «Ο Μέσι έρχεται στο MLS για να ανταγωνιστεί»

Ο Μέσι επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να μετακομίσει στην Ίντερ Μαϊάμι τον Ιούνιο μετά τη λήξη του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν, πράγμα που σημαίνει ότι θα παίξει για πρώτη φορά ποδόσφαιρο εκτός Ευρώπης. Στο σύλλογο θα τον πλαισιώσει ο πρώην συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπούσκετς.

Ο Τάτα Μαρτίνο ανακοινώθηκε την Τετάρτη ως ο νέος προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι και έχει προπονήσει τον επτά φορές νικητή της Χρυσής Μπάλας Μέσι τόσο στην Μπαρτσελόνα όσο και στην Εθνική Αργεντινής.

"Για όσους από εμάς έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε καθημερινά, μπορούμε να βρισκόμαστε σε διαφορετικά μέρη και ο τρόπος που ζούμε την καριέρα μας δεν αλλάζει", δήλωσε ο Μαρτίνο, μιλώντας στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου.

"Όταν μιλήσαμε με τον Λέο, και χθες μίλησα με τον Σέρχιο (Μπούσκετς), μιλήσαμε για το ότι ήρθαμε εδώ για να έχουμε επιτυχίες, να αγωνιστούμε και να αγωνιστούμε καλά. Συχνά ο κόσμος βάζει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μαϊάμι και τις διακοπές μαζί, δεν είναι έτσι. Θέλουμε να ανταγωνιστούμε.

Έρχονται από την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και την κατάκτηση της La Liga. Δεν είναι δύο παίκτες που θα έρθουν εδώ και δεν θα ανταγωνιστούν. Είναι στο αίμα τους. Αυτό είναι που είμαστε εδώ για να κάνουμε".

Ο Μέσι δεν μπορεί να γίνει επίσημα παίκτης της Ίντερ Μαϊάμι μέχρι την 1η Ιουλίου, αφού λήξει το συμβόλαιό του με την Παρί.

Ο αθλητικός διευθυντής της Ίντερ Μαϊάμι, Κρις Χέντερσον, δήλωσε ότι οι όροι συμφωνήθηκαν με τον 35χρονο, αφήνοντας τα χαρτιά να ολοκληρωθούν με το MLS πριν είναι έτοιμος να παίξει για τον σύλλογο στα "μέσα, τέλη Ιουλίου".

"Όσον αφορά τον Λέο, οι όροι έχουν συμφωνηθεί, αλλά δουλεύουμε για τη γραφειοκρατία με τη Major League Soccer", δήλωσε ο Χέντερσον. "Αυτά θα χρειαστούν χρόνο για να ολοκληρωθούν, αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μια στιγμή στα μέσα, τέλη Ιουλίου που θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα τελειώσει όλη τη γραφειοκρατία".

Ο Μέσι είναι αναμφισβήτητα η πιο υψηλού προφίλ απόκτηση στην ιστορία του MLS και αποτελεί ένα τεράστιο πραξικόπημα, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν από κοινού το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο Μαρτίνο υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ θα εκμεταλλευτούν πλήρως τη μετακίνηση του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο MLS.

"Όλη η χώρα μιλάει για τον (Μέσι). Οι παίκτες του NBA και του NFL μιλούν γι' αυτόν", πρόσθεσε. "Είναι σχεδόν παράξενο για να είμαι ειλικρινής. Το MLS εξελίσσεται συνεχώς και η απόδειξη είναι οι Αμερικανοί παίκτες που παίζουν στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης και σε πολύ καλές ομάδες. Αυτή η διαδικασία είχε ήδη ξεκινήσει.

Και τώρα με τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο να έρχεται εδώ, όλα έχουν έρθει μαζί. Το γεγονός ότι ο Μέσι αποφάσισε να έρθει και να παίξει εδώ θα ανοίξει ένα νέο σύνορο για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Οι ΗΠΑ δεν είναι μια χώρα που δεν θα εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Η παρουσία του Μέσι σε αυτό το πρωτάθλημα θα κάνει σίγουρα το MLS καλύτερο".

Ο Μαρτίνο διαδέχεται τον Φιλ Νέβιλ, ο οποίος απολύθηκε από την Ίντερ Μαϊάμι στις αρχές Ιουνίου. Η ομάδα της Φλόριντα έχει πάρει 15 βαθμούς σε 18 παιχνίδια φέτος και βρίσκεται στην τελευταία θέση της Ανατολικής Περιφέρειας.

Ο 60χρονος περιμένει την επιβεβαίωση της βίζας του και ο Χέντερσον εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα προχωρήσει μέσα στις "επόμενες πέντε ή έξι ημέρες".
Ο Μαρτίνο πέρασε προηγουμένως δύο χρόνια στην Ατλάντα Γιουνάιτεντ μετά την αποχώρησή του από την εθνική Αργεντινής και τόνισε ότι οι συνομιλίες του με την ιεραρχία της Ίντερ Μαϊάμι ήταν καθοριστικές για την ανάληψη του ρόλου.

"Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην Ατλάντα", δήλωσε. "Είχαμε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια υπέροχη εμπειρία. Προφανώς οι συνθήκες τώρα είναι διαφορετικές. Αλλά έχοντας συνομιλήσει με τον Κρις (Χέντερσον), τον Νίκι Μπουντάλιτς, τον Χόρχε Μας και τον Ντέιβιντ (Μπέκαμ), έτσι πείστηκα ότι η ανάληψη αυτής της πρόκλησης ήταν η σωστή απόφαση".

Η Ίντερ Μαϊάμι επιστρέφει στη δράση στις 2 Ιουλίου, όταν αντιμετωπίζει την Όστιν.