Μέσι: Ξανασμίγει με τον Τάτα Μαρτίνο στην Ίντερ Μαϊάμι

Ο πρώην προπονητής της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα, Τάτα Μαρτίνο διορίστηκε νέος προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι. Ξανασμίγει με τον Λιονέλ Μέσι.

Μέσι: Ξανασμίγει με τον Τάτα Μαρτίνο στην Ίντερ Μαϊάμι

Ο Τάτα Μαρτίνο εντάσσεται στην Ίντερ Μαϊάμι εν αναμονή της επιβεβαίωσης της βίζας του.

Ο Μαρτίνο θα ξανασυναντηθεί με τον Λιονέλ Μέσι, τον οποίο προπόνησε κατά την διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας μεταξύ 2014 και 2016 αλλά και στην Μπαρτσελόνα το 2013/14.

Ο Μέσι ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι επέλεξε να ενταχθεί στην ομάδα του Major League Soccer, παρά το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Μαρτίνο έχει προϋπηρεσία στο MLS, αφού ήταν προπονητής της Ατλάντα Γιουνάιτεντ για δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ήταν ο πρώτος προπονητής της Ατλάντα μετά την ένταξή της στο πρωτάθλημα το 2016, οδηγώντας την ομάδα στο MLS Cup το 2018, πριν αποχωρήσει για προσωπικούς λόγους.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην The Athletic, δήλωσε: «Το MLS είναι η αδυναμία μου».

«Ήμουν μέρος ενός εξαιρετικού πρότζεκτ με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ που είχε σαφή κατεύθυνση, πολλή επικοινωνία και παρόμοιους στόχους που καθορίστηκαν πολύ γρήγορα και εκτελέστηκαν. Μετά την προπόνηση στο MLS, με προσέλκυσε το MLS. Μου αρέσει το πρωτάθλημα. Η πιθανότητα να επιστρέψω στο MLS υπάρχει πάντα».

Ο Μαρτίνο προπόνησε το Μεξικό το 2019 και κατέκτησε το Χρυσό Κύπελλο CONCACAF αργότερα την ίδια χρονιά.

Αλλά η ομάδα δυσκολεύτηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά από 28 χρόνια, τερματίζοντας πίσω από την Αργεντινή και την Πολωνία στον τρίτο όμιλο. Ο Μαρτίνο στη συνέχεια αποχώρησε από το ρόλο του μετά την λήξη του συμβολαίου του.

Η Ίντερ Μαϊάμι είναι χωρίς προπονητή από την απόλυση του Φιλ Νέβιλ στις αρχές Ιουνίου. Η ομάδα της Φλόριντα κέρδισε μόνο 15 βαθμούς σε 15 παιχνίδια και ήταν τελευταία στην Ανατολική Περιφέρεια όταν ο Νέβιλ αποχώρησε από το ρόλο του.