Επίσημο: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι (vid)

Στο MLS θα συνεχίσει την καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι, με την Ίντερ Μαϊάμι να επιβεβαιώνει την απόκτησή του με ένα βίντεο στα social media. 

Επίσημο: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Μέσι (vid)

Ποδοσφαιριστής της Ίντερ Μαϊάμι είναι με κάθε επισημότητα ο Λιονέλ Μέσι, αφού η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την απόκτησή του μέσω βίντεο που ανάρτησε στα social media.

Στο συμβόλαιό του προβλέπεται πως θα είναι η πιο σημαντική μεταγραφή στα 27 χρόνια ιστορίας του MLS, ενώ ο Λιονέλ Μέσι θα είναι συνιδιοκτήτης της Ίντερ Μαϊάμι. Μάλιστα, υπάρχει η προοπτική να αποκτήσει ο «πούλγκα» την δική του ομάδα στο μέλλον.

Παράλληλα, ο Αργεντινός αστέρας θα λαμβάνει ποσοστά από τις συνδρομές της Apple για το MLS Season Pass αλλά και από την Adidas για τις πωλήσεις των εμφανίσεων της ομάδας.

Αξίζει δε να αναφερθεί πως όλες οι ομάδες του MLS συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή, στοχεύοντας στην εμπορική εκτόξευση του πρωταθλήματος.

Δείτε το βίντεο:

Τόσο η Αλ Χιλάλ όσο και η Μπαρτσελόνα έδωσαν μάχη για την υπογραφή του, όμως ο πρώην μεσοεπιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να μετακομίσει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού σε δήλωσή του την Τετάρτη (7/6) το βράδυ:

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Ήθελα πολύ να γυρίσω στην Μπαρτσελόνα. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που μπορούσα να επιστρέψω, αλλά αφού βίωσα αυτό που έζησα και την αποχώρηση που είχα, δεν ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια κατάσταση. Να περιμένω να δω τι θα συμβεί και να φύγω. Το μέλλον μου να είναι στα χέρια άλλου.

Άκουσα ότι έπρεπε να πουλήσουν παίκτες ή να μειώσουν τους μισθούς των παικτών και η αλήθεια είναι ότι δεν ήθελα να το περάσω αυτό, ούτε να έχω κάποια ανάμιξη.

Μέσι: Πότε θα κάνει το ντεμπούτο του με την Ίντερ Μαϊάμι

Πήρα την απόφαση ότι θα πάω στο Μαϊάμι. Ακόμα δεν το έχω κλείσει εκατό τοις εκατό. Μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να συνεχίσουμε στο μονοπάτι.

Από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα της Μπαρτσελόνα ήθελα να φύγω από την Ευρώπη, να φύγω από τα φώτα της δημοσιότητας και να σκεφτώ περισσότερο στην οικογένειά μου. Αν ήταν θέμα χρημάτων, θα είχα πάει στην Αραβία ή αλλού. Μου φάνηκαν πολλά λεφτά και η αλήθεια είναι ότι η απόφασή μου δεν ήταν λόγω χρημάτων».

Την σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Λιονέλ Μέσι είχε 21 γκολ και 20 ασίστ σε 41 συμμετοχές με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.