Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέμπτη προσφορά εξαγοράς της από τον Σεΐχη Τζασίμ

Ο Σεΐχης Τζασίμ από το Κατάρ υπέβαλε πέμπτη προσφορά εξαγοράς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Πέμπτη προσφορά εξαγοράς της από τον Σεΐχη Τζασίμ

Ο σεΐχης Τζασίμ και ο αντίπαλος πλειοδότης σερ Τζιμ Ράτκλιφ κατέθεσαν αναθεωρημένες προσφορές για τον σύλλογο στα τέλη Απριλίου με την Raine Group, την αμερικανική τράπεζα που έχει αναλάβει να επιβλέψει οποιαδήποτε πώληση, να επιδιώκει να εξασφαλίσει μια αποτίμηση πιο κοντά στην τιμή των 6 δισεκατομμυρίων λιρών (7,54 δισ. δολαρίων) της οικογένειας Γκλέιζερ.

Και οι δύο πλευρές περίμεναν να ακούσουν απάντηση για τις προσφορές τους, αλλά ο Σεΐχης Τζασίμ - ο γιος του πρώην πρωθυπουργού και πρόεδρος της τράπεζας QIB του Κατάρ - έκανε μια νέα προσπάθεια να νικήσει τον Ράτκλιφ και να δώσει τέλος στην παρατεταμένη διαδικασία.

Η αναθεωρημένη προσφορά του Σεΐχη Τζασίμ προέρχεται από μια μη κερδοσκοπική οντότητα που ιδρύει με την ονομασία Nine Two Foundation, καθώς το 1992 είναι η χρονιά που προφανώς άρχισε να παρακολουθεί τον σύλλογο και αποτελεί μια αναφορά στην "τάξη του '92" των παικτών που αναδείχθηκαν από την ακαδημία της Γιουνάιτεντ εκείνη την χρονιά.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Κατάρ, όλες οι προσφορές του Σεΐχη Τζασίμ υπόσχονται να διαγράψουν το χρέος της Γιουνάιτεντ, το οποίο είναι τουλάχιστον 535,7 εκατ. λίρες - το ποσό που επιβάρυνε τον σύλλογο από τους Γκλέιζερς κατά την εξαγορά με μόχλευση το 2005.