Γκουαρντιόλα: «Οι Γκρίλις και Ντε Μπρόινε είναι έτοιμοι για τον τελικό Κυπέλλου»

Οι μεσοεπιθετικοί της Μάντσεστερ Σίτι, Τζακ Γκρίλις και Κέβιν Ντε Μπρόινε, είναι έτοιμοι για τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το Σάββατο (3/6) με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως επιβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Γκουαρντιόλα: «Οι Γκρίλις και Ντε Μπρόινε είναι έτοιμοι για τον τελικό Κυπέλλου»

Οι Τζακ Γκρίλις και Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασαν τα δύο τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League για την κατάκτηση του τίτλου, με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να παραδέχεται ότι αρκετοί παίκτες είχαν «ενοχλήσεις».

Οι αμυντικοί Μανουέλ Ακάντζι και Ρούμπεν Ντίας έμειναν επίσης εκτός από την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής με 1-0 από την Μπρέντφορντ, αλλά ο Γκουαρντιόλα έδωσε μια θετική ενημέρωση για την υγεία της ομάδας του ενόψει της αναμέτρησης στο Γουέμπλεϊ.

Ερωτηθείς σχετικά με τους Ντε Μπρόινε και Γκρίλις, ο προπονητής της Σίτι δήλωσε:

«Προπονήθηκαν καλά στις δύο τελευταίες προπονήσεις. Όχι, όλοι τους (οι παίκτες) είναι λίγο πολύ καλά».

Εκτός από την άμβλυνση των ανησυχιών για τους τραυματισμούς, ο Γκουαρντιόλα επιβεβαίωσε ότι ο τερματοφύλακας Στεφάν Ορτέγκα - ο οποίος έχει παίξει σε όλους τους εγχώριους αγώνες κυπέλλου του συλλόγου φέτος - θα αγωνιστεί στον τελικό.

Η νίκη της Σίτι στο Γουέμπλεϊ θα της δώσει τα δύο τρίτα ενός πιθανού τρεμπλ, ενώ απομένει ο τελικός του Champions League την επόμενη εβδομάδα με την Ίντερ.

Αλλά ο Γκουαρντιόλα επιμένει ότι δεν κοιτάζει πιο μπροστά.

«Πρέπει να σκεφτούμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε αυτό το ένα παιχνίδι», δήλωσε. «Τίποτα δεν αλλάζει. Αναλύουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και βλέπουμε τις αδυναμίες που έχει.

Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε το τι υπάρχει έξω. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα στερηθεί το Σάββατο τον Άντονι Μαρσιάλ, ενώ ο Τεν Χαγκ παραδέχτηκε ότι και ο Αντονί είναι αμφίβολος.