Ρεάλ Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 3-1: Τρίποντο σωτηρίας κόντρα στην πρωταθλήτρια που ήταν... διακοπές!

Η Ρεάλ Βαγιαδολίδ βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη νικώντας πανεύκολα 3-1 την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα που ήρθε στο «Θορίγια» με ροτέισον και το μυαλό στις... διακοπές

Ρεάλ Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 3-1: Τρίποντο σωτηρίας κόντρα στην πρωταθλήτρια που ήταν... διακοπές!

Μετά από πέντε σερί ήττες, και δύο ματς χωρίς γκολ η Ρεάλ Βαγιαδολίδ συνέτριψε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα με 3-1 και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη (+3) κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής!

Oι «μπλαουγκράνα» (που προέρχονταν από 4 σερί νίκες επί της συγκεκριμένης ομάδας ανεξάρτητου έδρας) με ροτέισον και το μυαλό στις... διακοπές έγιναν έρμαιο ενός σύνολο που είχε ως κινητήρια δύναμη το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κρίστενσεν προσπαθώντας να διώξει σέντρα του Ματσίς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Σέγκεν, πετυχαίνοντας αυτογκόλ, ενώ 20 λεπτά μετά ο Λάριν αξιοποίησε πέναλτι που υπέπεσε ο Έρικ Γκαρθία πάνω στον Πλάτα.

Το 2-0 ήταν σκορ ημιχρόνου αφού η Μπαρτσελόνα πλην του Ραφίνια (δις) και μιας κεφαλιά του Κρίστενσεν, που έβγαλε ο Μασίπ, δεν απειλούσε, ενώ το πειραματικό σχήμα με άμυνα δίχως Koυντέ - Αραούχο, και μεσοεπιθετικά δίχως Πέδρι αποδείχθηκε ανεπαρκές.

Στην επανάληψη ο Πένια αντικατέστησε τον Τερ Στέγκεν (για να κρατήσει τον τίτλο του καλύτερου γκολκίπερ της σεζόν) κι οι γηπεδούχοι είχαν εκτός από το γκολ του Πλάτα (73', από ασίστ του Λάριν), δύο δοκάρια (60', Πλάτα, 77' Ρόζα).

Η Mπαρτσελόνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μείωσει με το 23ο γκολ του (πρώτου σκόρερ) της La Liga Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, από κάθετη Nτε Γιονγκ.

Η καλύτερη στιγμή πάντως της ομάδας του Τσάβι στο ματς ήταν η ...αντικατάσταση του Ραφίνια, αφού αποκάλυψε μπλούζα με μήνυμα υπέρ του (συμπατριώτη του, της Ρεάλ Μαδρίτης) Βινίσιους!


Το προφίλ της 36ης αγωνιστικής

Τρίτη (23/5)

Θέλτα-Ζιρόνα 1-1
(42’ Πέρεθ - 59’ Στουανί πεν.)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Αλμερία 1-0
(45’+4’ Τάκε)

Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 3-0
(2' αυτ. Kρίστενσεν, 22' πεν. Λάριν, 73' Πλάτα)

Τετάρτη (24/5)

20.30: Έλτσε-Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης- Ράγιο Βαγεκάνο, Βιγιαρεάλ-Κάντιθ

23.00: Μπέτις-Χετάφε, Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης

Πέμπτη (25/5)

20.30: Μαγιόρκα – Βαλένθια

22.30: Οσασούνα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ