Λίβερπουλ: Πιάνει δουλειά ο νέος τεχνικός διευθυντής, Γιοργκ Σμάντκε

Άμεσα αναμένεται στο Λίβερπουλ ο Γιοργκ Σμάντκε, ο οποίος θα αναλάβει την θέση του τεχνικού διευθυντή και θα «τρέξει» τον σχεδιασμό των «κόκκινων» ενόψει της νέας σεζόν. 

Λίβερπουλ: Πιάνει δουλειά ο νέος τεχνικός διευθυντής, Γιοργκ Σμάντκε

Ο υποψήφιος αθλητικός διευθυντής της Λίβερπουλ, Γιοργκ Σμάντκε, πρόκειται να επισκεφθεί το Μέρσεϊσαϊντ αυτή την εβδομάδα για να οριστικοποιήσει τους όρους της συμφωνίας, ώστε να ξεκινήσει τις εργασίες ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Υπόσχεται να είναι μια περίοδος σημαντικών αλλαγών στο Άνφιλντ, με την Λίβερπουλ να στοχεύει σε μια ένεση ποιότητας στη μεσαία γραμμή και να εξετάζει τις επιλογές της στην άμυνα, ενώ ενδέχεται να χρειαστεί και ένας εφεδρικός τερματοφύλακας, αν ο Καοϊμίν Κέλεχερ μετακομίσει για να πάρει φανέλα βασικού σε κάποια άλλη ομάδα.

Η Λίβερπουλ έχει ήδη κάνει το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας ενόψει του ανοίγματος του μεταγραφικού παραθύρου, αλλά η ύπαρξη ενός νέου αθλητικού διευθυντή θεωρείται ιδανική λύση ενόψει ενός τόσο κρίσιμου καλοκαιριού.

Ο 59χρονος είναι πιθανό να συμφωνήσει σε μια αρχική βραχυπρόθεσμη συμφωνία για να αντικαταστήσει τον Τζούλιαν Ουόρντ, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος της σεζόν. Θα υπάρχει οψιόν για παράταση της παραμονής του, αν ο ρόλος του πάει καλά ή η Λίβερπουλ μπορεί να αποφασίσει να διερευνήσει άλλες επιλογές.

Ο επικεφαλής του τμήματος προσλήψεων Ντέιβ Φάλοους και ο επικεφαλής σκάουτ Μπάρι Χάντερ θα συνεργαστούν στενά με τον πρώην τερματοφύλακα, ο οποίος είναι διαθέσιμος για να ξεκινήσει αμέσως δουλειά μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την Βόλφσμπουργκ τον Ιανουάριο.

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, υποστηρίζει πολύ αυτήν την πρόσληψη, η οποία θα επιτρέψει στον Ουόρντ να παραδώσει κανονικά στον Σμάντκε, αλλά επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι ο συμπατριώτης του δεν αποτελεί στόχο απλά και μόνο λόγω της εθνικότητάς του.

«Αν συμβεί, δεν θα είναι μια μεταγραφή του Γιούργκεν Κλοπ επειδή είμαστε και οι δύο Γερμανοί ή επειδή και οι δύο γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο προπονητής της Λίβερπουλ.

«Τον Γιοργκ Σμάτκε τον γνωρίζω εδώ και πάρα πολύ καιρό. Με γνωρίζει πιθανώς όχι τόσο καιρό όσο εγώ αυτόν, γιατί ήταν πολύ καλύτερος παίκτης.

Αλλά ξεκινήσαμε σε μια παρόμοια στιγμή, την δεύτερη καριέρα μας (ως μάνατζερ)... οπότε από εκεί και πέρα, γνωριζόμαστε λίγο».