Λέστερ-Λίβερπουλ 0-3: «Χωρίς φρένα», έβδομη σερί νίκη και βλέμμα... στο σεντόνι

Η Λίβερπουλ πέρασε άνετα με 3-0 από την έδρα της Λέστερ, επέκτεινε το νικηφόρο σερί της στα 7 ματς και έμεινε ζωντανή στην μάχη για μια θέση στην τετράδα. Δύο γκολ ο Τζόουνς, τρεις ασίστ ο Σαλάχ, παραμένει «καυτός» ο Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Λέστερ-Λίβερπουλ 0-3: «Χωρίς φρένα», έβδομη σερί νίκη και βλέμμα... στο σεντόνι

Δεν αφήνει σε... ησυχία τις Νιουκάστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η Λίβερπουλ! Η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ έφθασε τις 7 σερί νίκες, κράτησε για τρίτο σερί ματς το μηδέν στην άμυνα και με την νίκη της με 3-0 στην έδρα της Λέστερ πλησίασε στον έναν βαθμό από την τετράδα, έχοντας όμως ένα ματς περισσότερο και από τις δύο.

Οι «κόκκινοι» άνοιξαν το σκορ στο 33’ όταν ο Σαλάχ έβγαλε μια υπέροχη σέντρα από δεξιά στον Κέρτις Τζόουνς ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο 22χρονος Άγγλος «χτύπησε» ξανά, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Λέστερ έπειτα από νέα ασίστ του Σαλάχ. Αυτό μάλιστα ήταν το τρίτο γκολ του Τζόουνς στα τελευταία τέσσερα ματς δικαιώνοντας τον Γερμανό τεχνικό για την εμπιστοσύνη του.

Οι κυπελλούχοι Αγγλίας βρήκαν και τρίτο γκολ, στο 71’, με τον πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή τους, τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ ο οποίος εξαπέλυσε μια «φωτοβολίδα» στο παράθυρο του αντίπαλου πορτιέρο έπειτα από στρώσιμο του Σαλάχ ο οποίος κατέγραψε την τρίτη του ασίστ στο ματς.

Ο 24χρονος διεθνής των «κόκκινων» μετρά πλέον 1 γκολ και 6 ασίστ στα 8 ματς μετά την αλλαγή ρόλου του από τον Γιούργκεν Κλοπ.

Με την νίκη της αυτή, η Λίβερπουλ «κλείδωσε» την παρουσία της στο επόμενο UEFA Europa League αφού δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 6η θέση και συνεχίζει να ελπίζει για την είσοδό της στην τετράδα για έβδομη σερί χρονιά.

Από την άλλη μεριά, η Λέστερ παραμένει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, στο -2 από την 17ηΈβερτον και στο -4 από την 16ηΝότιγχαμ Φόρεστ με δύο ματς να απομένουν.

Στις όμορφες στιγμές του παιχνιδιού συγκαταλέγεται το γεγονός πως επί πολλή ώρα οι φίλοι της Λίβερπουλτραγουδούσαν ρυθμικά το όνομα του Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος θα αγωνιστεί για τελευταία φορά στο Άνφιλντ την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στην Άστον Βίλα καθώς θα μείνει ελεύθερος.

Οι ενδεκάδες:

ΛΕΣΤΕΡ (Ντ. Σμιθ): Ίβερσεν, Φαές, Έβανς (89' Σουτάρ), Περέιρα (67' Τόμας), Καστάνιε, Σουμαρέ, Εντιντί (61' Ντακά), Μάντισον, Τίλεμανς, Μπάρνς (61' Τετέ), Βάρντι

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γ. Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Χέντερσον (74' Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τζόουνς (84' Καρβάλιο), Χάκπο, Ντίας (74' Ζότα), Σαλάχ (88΄Έλιοτ)

Το προφίλ της 36ης αγωνιστικής:

Σάββατο 13/5

Λιντς – Νιουκάστλ 2-2

7' Έλινγκ, 79' Κρίστενσεν - 31' πεν., 69' πεν. Ουίλσον,

Άστον Βίλα – Τότεναμ 2-1
(8’ Ράμσεϊ, 73’ Ν. Λουίς – 90’ πέν. Κέιν)

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2
(51’ και 59’ Στέρλινγκ – 13’ και 62’ Αβονίγι)

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 2-0
(39’ και 58’ Εζέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-0
(32’ Μαρσιάλ, 94’ Γκαρνάτσο)

Σαουθάμπτον – Φούλαμ 0-2
(48’ Βινίσιους, 72’ Μίτροβιτς)

Κυριακή 14/5

Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ 2-0

(20’ Εμπεουμό, 43’ Ουίσα)

Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 0-3

(37’, 51’ Γκουντογκάν, 39’ Χάαλαντ)

Άρσεναλ – Μπράιτον 0-3

(52' Ενσίσο, 86' Ουντάβ, 90'+6' Εστουπινιάν)

Δευτέρα 15/5

Λέστερ – Λίβερπουλ 0-3

(33’, 36΄ Τζόουνς, 71’ Αλεξάντερ-Άρνολντ)