Λίβερπουλ: Θα αποχωριστεί τον προπονητή πλαγίων Τόμας Γκρόνερμαρκ στο τέλος της σεζόν

Η Λίβερπουλ θα αποχωριστεί τον προπονητή πλαγίων άουτ Τόμας Γκρόνερμαρκ στο τέλος της σεζόν έπειτα από πέντε χρόνια συνεργασίας.

Λίβερπουλ: Θα αποχωριστεί τον προπονητή πλαγίων Τόμας Γκρόνερμαρκ στο τέλος της σεζόν

Η Λίβερπουλ θα αποχωριστεί τον προπονητή πλαγίων άουτ Τόμας Γκρόνερμαρκ στο τέλος της σεζόν.

Ο 47χρονος Δανός συνεργάζεται με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί όταν λήξει το καλοκαίρι.

Ο χωρισμός των δρόμων τους θεωρείται φιλικός, με τον Γκρόνερμαρκ να ενημερώνει την Λίβερπουλ ότι ήθελε περισσότερο χρόνο στο προπονητικό κέντρο με τους παίκτες, αν επρόκειτο να συνεχίσει στο ρόλο του και την επόμενη σεζόν. Ο Κλοπ και το επιτελείο του αποφάσισαν να μην εγκρίνουν αυτό το αίτημα.

Ο Γκρόνερμαρκ, ο οποίος εργάζεται για διάφορους άλλους συλλόγους, όπως ο ολλανδικός γίγαντας Άγιαξ, η ομάδα MLS Philadelphia Union και η κάτοχος του Κυπέλλου Γαλλίας Τουλούζ, πέρασε μια εβδομάδα στο προπονητικό κέντρο της AXA τον περασμένο μήνα, αλλά αυτή ήταν η πρώτη του επίσκεψη μετά την προετοιμασία του περασμένου Ιουλίου.

Τα ταξίδια του στην Αγγλία έχουν γίνει όλο και πιο σπάνια με τη δουλειά του για την Λίβερπουλ να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην αποστολή στο προπονητικό επιτελείο μιας έκθεσης ανάλυσης για τις επιθετικές και αμυντικές ρίψεις μετά από κάθε παιχνίδι.

"Δεν θα δουλέψω για τη Λίβερπουλ πέρα από αυτή τη σεζόν και δεν το αποφάσισα εγώ ο ίδιος, ήταν απόφαση του συλλόγου", δήλωσε ο Γκρόνερμαρκ.

"Αλλά σέβομαι αυτή την απόφαση και θα είμαι πάντα ευγνώμων για την εκπληκτική ευκαιρία που μου έδωσε ο Γιούργκεν.

"Τις δύο πρώτες σεζόν, είχα τέσσερις ή πέντε επισκέψεις στο Λίβερπουλ κάθε σεζόν, περνώντας κάθε φορά μια εβδομάδα εργασίας με τους παίκτες. Αυτό ήταν φανταστικό γιατί σήμαινε ότι μπορούσα να κάνω πολλά μαζί τους και είχαμε σπουδαία αποτελέσματα με την κατάκτηση του Champions League και του τίτλου της Premier League.

Αλλά μετά συνέβη το Covid-19 και με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και το τρελό πρόγραμμα για τους παίκτες, έγινε πολύ δύσκολο για μένα να επισκέπτομαι το Ηνωμένο Βασίλειο και να περνάω τον ίδιο χρόνο μαζί τους στο προπονητικό κέντρο. Την περασμένη σεζόν είχα μόνο δύο επισκέψεις και όταν πέρασα χρόνο στο Κέρκμπι πρόσφατα ήταν η πρώτη φορά εδώ και 10 μήνες.

Είπα στον σύλλογο ότι θεωρούσα ότι η καλύτερη λύση για την επόμενη σεζόν ήταν να αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων, ώστε να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω βαθύτερα με τους παίκτες. Η δεύτερη καλύτερη λύση ήταν να μην συνεχίσω στην ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ επειδή δεν μπορώ να έχω σωστή επιρροή όταν μεσολαβεί τόσο μεγάλο διάστημα μεταξύ των επισκέψεων.

Η απάντηση από τον σύλλογο ήταν ότι δεν πίστευαν ότι η επιστροφή σε τέσσερις ή πέντε επισκέψεις τη σεζόν θα ήταν δυνατή και ότι θα προσπαθήσουν να δουλέψουν οι ίδιοι με τους ρίπτες στο μέλλον. Θα είμαι πάντα περήφανος να λέω ότι εργάστηκα για την ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ".

Διαβάστε ΕΔΩ την συνέντευξη του Τόμας Γκρόνερμαρκ στο ΦΩΣ.