Φαν Ντάικ: «Μεγάλος ηγέτης για την Λίβερπουλ ο Άλισον»

Το εγκώμιο του Άλισον Μπέκερ έπλεξε ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μετά την 100η ανέπαφη εστία του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Φαν Ντάικ: «Μεγάλος ηγέτης για την Λίβερπουλ ο Άλισον»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ αποθέωσε τον Άλισον Μπέκερ για τις ηγετικές του ικανότητες, αφού ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ γιόρτασε έναν... αιώνα ανέπαφων εστιών για τον σύλλογο μετά την δύσκολη νίκη του Σαββάτου επί της Μπρέντφορντ.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής έγινε ο έβδομος τερματοφύλακας στην ιστορία των κυπελλούχων Αγγλίας που φτάνει σε αυτό το ορόσημο, καθώς ακολούθησε τα βήματα των Ελίσα Σκοτ, Τόμι Λόρενς, Ρέι Κλέμενς, Μπρους Γκρόμπελαρ, Ντέιβιντ Τζέιμς και Πέπε Ρέινα.

Ο Άλισον, ο οποίος πραγματοποίησε την 229η εμφάνισή του με την Λίβερπουλ, έλαβε μια ξεχωριστή φανέλα από τον Γιούργκεν Κλοπ για να τιμήσει το επίτευγμά του.

«Στο γήπεδο οι αρετές του είναι εκεί για να τις βλέπουν όλοι - η συνεισφορά του, οι αποκρούσεις, η ηγεσία, όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά», δήλωσε ο Φαν Ντάικ.

«Αλλά εκτός γηπέδου είναι εξίσου σημαντικό, οι ιδιότητες που έχει ως άνθρωπος. Είναι ένας μεγάλος, μεγάλος ηγέτης στην ομάδα και κάποιος που πολλοί παίκτες θαυμάζουν. Είναι παράδειγμα για πολλούς παίκτες, ειδικά για τους τερματοφύλακες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι ο τερματοφύλακάς μου και είμαστε πολύ επιτυχημένοι. Προφανώς αυτό (οι 100 ανέπαφες εστίες) είναι γι' αυτόν μια μεγάλη στιγμή και ελπίζω να έρθουν πολλές ακόμα.

Τις περισσότερες φορές οι επιθέσεις ξεκινούν από αυτόν. Είναι αυτός που έχει και τον υψηλότερο παράγοντα κινδύνου στην ομάδα, αν κάνει ένα λάθος τότε είναι γκολ.

Πιθανόν να έλεγε ότι χωρίς τα παιδιά μπροστά του και τους μεσοεπιθετικούς και τους επιθετικούς που κάνουν την δουλειά τους, αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Όλοι είναι μέρος αυτού, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι περήφανος».

Ήταν μια μέρα σημαντικών ορόσημων, καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ πέτυχε το 100ό του γκολ στο Άνφιλντ και έφτασε τα 30 σε όλες τις διοργανώσεις για τρίτη συνεχόμενη φορά.

Ο Αιγύπτιος σημείωσε επίσης νέο ρεκόρ συλλόγου για σκοράροντας σε εννέα διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες και ισοφάρισε τον Στίβεν Τζέραρντ, και είναι πλέον μαζί στην πέμπτη θέση στην λίστα των σκόρερ όλων των εποχών της Λίβερπουλ, με 186 γκολ.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζει ως ακραίος επιθετικός και είναι αρκετά σπάνιο να πετυχαίνεις τόσα πολλά γκολ σε αυτή την θέση», πρόσθεσε ο Φαν Ντάικ.

«Υπάρχει τόση πολλή δουλειά που γίνεται στο παρασκήνιο, για τον Μο σε αυτή την περίπτωση. Αλλά αυτό ισχύει για πολλούς παίκτες που κανείς δεν βλέπει πραγματικά. Το να μένεις σε φόρμα, αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο πράγμα, μαζί με το να είσαι συνεπής σε κάθε παιχνίδι.

Όταν δυσκολευόμασταν, εξακολουθούσε να βρίσκει τον τρόπο να είναι σημαντικός για την ομάδα. Οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα, ίσως ο σεβασμός να έρχεται αφού έχει σταματήσει να παίζει. Αλλά δεν νομίζω ότι τον ενδιαφέρει αυτό ούτως ή άλλως. Θέλει απλώς να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει και να είναι σημαντικός για τον σύλλογο».

Είναι μια μάχη σώμα με σώμα μεταξύ του Άλισον και του Σαλάχ για το ποιός θα στεφθεί ο παίκτης της χρονιάς της Λίβερπουλ.

Ερωτηθείς για το ποιον θα επέλεγε, ο Φαν Ντάικ είπε: «Έχουμε βραβείο γι' αυτό; Δεν νομίζω ότι έχουμε. Ποιον θα ψήφιζα; Τον Τζόελ Μάτιπ! Είναι ο παίκτης του παίκτη».