Σαλάχ: «Κίνητρο να συνεχίσω να σπάω ρεκόρ για την Λίβερπουλ»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ λέει ότι έχει κίνητρο να συνεχίσει να σπάει ρεκόρ για την Λίβερπουλ, αφού έφτασε σε τρία ορόσημα στο σκοράρισμα κατά την διάρκεια της νίκης της ομάδας του με 1-0 επί της Μπρέντφορντ.

Σαλάχ: «Κίνητρο να συνεχίσω να σπάω ρεκόρ για την Λίβερπουλ»

Το τέρμα του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 13ο λεπτό κοντά στο δοκάρι ήταν το 100ο γκολ του με την φανέλα της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και τον έφερε στο ίδιο επίπεδο με τον Στίβεν Τζέραρντ με 186 γκολ για τον σύλλογο, στην πέμπτη θέση της λίστας όλων των εποχών.

Με το γκολ αυτό ο 30χρονος κυνηγός έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει σε εννέα διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες.

«Σημαίνει πολλά για μένα. Νιώθω σαν στο σπίτι μου εδώ, είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Σαλάχ στο Sky Sports. «Ελπίζω ότι απλά πρέπει να τελειώσουμε την σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όσο κι αν σκοράρω γκολ, η ομάδα κερδίζει παιχνίδια, αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Είναι κάτι που με κάνει υπερήφανο. Δουλεύω πολύ σκληρά, όλοι το ξέρουν αυτό, όλοι το βλέπουν. Και τότε έχω κίνητρο να συνεχίσω να σπάω ρεκόρ, να σκοράρω γκολ και να κερδίζω παιχνίδια για την ομάδα».

Η νίκη ήταν η έκτη συνεχόμενη της Λίβερπουλ και την φέρνει σε απόσταση ενός βαθμού από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει δώσει δύο παιχνίδια περισσότερα.

Το αποτέλεσμα ήταν επίσης το δεύτερο διαδοχικό ματς της Λίβερπουλ που δεν δέχεται γκολ μετά την νίκη της Τετάρτης με 1-0 επί της Φούλαμ και ο Σαλάχ τόνισε τη σημασία της αμυντικής απόδοσης της ομάδας του.

«Έχουμε βελτιωθεί πολύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες», πρόσθεσε. «Κερδίσαμε έξι σερί νίκες, είχαμε δύο καθαρά φύλλα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί όταν δεν δέχεσαι γκολ πρέπει απλά να κερδίζεις 1-0 και αυτό είναι όλο- αυτό συνέβη σε αυτό το παιχνίδι και στο προηγούμενο.

Έτσι νομίζω ότι έχουμε κίνητρο αυτή τη στιγμή στην ομάδα, πρέπει να συνεχίσουμε. Μένουν τρία παιχνίδια, πρέπει να συνεχίσουμε».

Πριν από την σέντρα στο Άνφιλντ ακούστηκε ο εθνικός ύμνος για την στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ' και αυτό έγινε δεκτό με αποδοκιμασίες από τμήματα του κοινού της Λίβερπουλ.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ έχουν μια περίπλοκη σχέση με τον ύμνο - μια σχέση που καθορίζεται από την πολιτική και την κοινωνική ιστορία όσο και από τον αθλητισμό - και ο Κλοπ τόνισε την σημασία της ελευθερίας της έκφρασης τόσο για εκείνους που επιλέγουν να γιορτάσουν τη στέψη όσο και για εκείνους που δεν επιλέγουν να τη γιορτάσουν.

«Πρώτα απ' όλα, σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Αγγλία και το σέβομαι πολύ αυτό», δήλωσε ο Κλοπ. «Όλοι όσοι θέλουν να είναι χαρούμενοι γι' αυτό και θέλουν να το γιορτάσουν επιτρέπεται να το γιορτάσουν. Έχουμε, δόξα τω Θεώ - και δεν είναι όλα τώρα καλύτερα από ό,τι ήταν στο παρελθόν - αλλά έχουμε ελευθερία του λόγου. Αυτό σημαίνει και ελεύθερη άποψη».

«Ήταν σαφές ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, νομίζω ότι όλοι το ήξεραν. Και αυτό επιτρέπεται, εν τω μεταξύ. Αυτό είναι εντάξει. Δεν συνέβη τίποτα άλλο και δεν υπήρξε κανενός είδους συνθήματα ή κάτι τέτοιο. Ήταν απλά ότι ο κόσμος έδειξε (τα συναισθήματά του). Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι, κάποια πράγματα τα γνωρίζω, όχι όλα. Αλλά ο κόσμος του Λίβερπουλ στο παρελθόν δεν ήταν πάντα ευχαριστημένος με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η πόλη ή ο σύλλογος. Έτσι, αυτό είναι που έκαναν.

Νομίζω ότι πραγματικά σήμερα, για όλους τους άλλους ανθρώπους που αγαπούν την ημέρα - και δεν είμαι σίγουρος αν λέτε συγχαρητήρια στον βασιλιά, αλλά αν το κάνατε, τότε το κάνω εδώ - αλλά οι άνθρωποι που το γιορτάζουν, το κάνουν εδώ. Άλλοι άνθρωποι που δεν χαίρονται γι' αυτό, το λένε και μετά τέλος. Νομίζω ότι αυτό είναι απολύτως εντάξει».

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην δράση τη Δευτέρα 15 Μαΐου με το ταξίδι στην έδρα της Λέστερ.