Μάντσεστερ Σίτι: Έτοιμος για Λιντς και Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντε Μπρόινε

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε μπορεί να επιστρέψει στην δράση για την Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στην Λιντς το Σάββατο (6/5, 14:30), όπως επιβεβαίωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Το σχόλιο του Καταλανού τεχνικού για τις δηλώσεις Αλαρντάις.

Μάντσεστερ Σίτι: Έτοιμος για Λιντς και Ρεάλ Μαδρίτης ο Ντε Μπρόινε

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι με την Φούλαμ και την Γουέστ Χαμ, αφού παραπονέθηκε για ενοχλήσεις μετά την κρίσιμη νίκη επί της Άρσεναλ στο ντέρμπι κορυφής τον περασμένο μήνα.

Αλλά ο τεχνικός των «πολιτών», Πεπ Γκουαρντιόλα δήλωσε ότι ο Βέλγος μεσοεπιθετικός προπονήθηκε καλά ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα της Premier League - και του πρώτου αγώνα του ημιτελικού του Champions League την Τρίτη με την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Προπονήθηκε χθες, προπονήθηκε καλά», δήλωσε ο Γκουαρντιόλα. «Θα αποφασίσουμε μετά την προπόνηση (την Παρασκευή)».

Ερωτηθείς αν ο βαρύς ευρωπαϊκός αγώνας θα μπορούσε να μπει στη σκέψη του για τον Ντε Μπρόινε, ο προπονητής της Σίτι πρόσθεσε: «Το να χάσουμε μόνο μία εβδομάδα ή 10 ημέρες δεν είναι πρόβλημα, είναι το ίδιο πράγμα που συνέβη με τον Νέιθαν (Ακέ). Αν είναι σε φόρμα, θα παίξει».

Αλλά για την επιλογή της ενδεκάδας του συνολικά, πρόσθεσε: «Είδα ότι η ομάδα ήταν πολύ κουρασμένη μετά την Φούλαμ και την Γουέστ Χαμ και θα πρέπει να δω πώς θα αναρρώσουν οι παίκτες».

Ο Γκουαρντιόλα έχει κερδίσει και τις τέσσερις προηγούμενες συναντήσεις του με τον Σαμ Αλάρνταϊς, τον οποίο επαίνεσε ως απάντηση στο νέο αφεντικό της Λιντς που ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει «κανένας καλύτερος» από τον ίδιο.

Αλλά προειδοποιώντας για κάθε εφησυχασμό, πρόσθεσε: «Αυτό ανήκει στο παρελθόν. Ο νέος προπονητής επηρεάζει τους παίκτες στους πρώτους ένα ή δύο αγώνες.

Η Λιντς παίζει για να μείνει στην κατηγορία και ο αντίκτυπος είναι τεράστιος. Δεν ξέρω τι σύστημα θα παίξει και θα πρέπει να προσαρμοστούμε μετά τα πρώτα 10-15 λεπτά. Είναι ένα τεράστιο, τεράστιο παιχνίδι για εμάς».

Η Σίτι βρίσκεται έναν βαθμό μπροστά από την Άρσεναλ, έχοντας παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο, στην κορυφή, ενώ η Λιντς βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού χάρη στην διαφορά τερμάτων.