Λίβερπουλ: Ο Γιούργκεν Κλοπ κατηγορείται από την FA για το περιστατικό με τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ κατηγορείται από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA) μετά το ξέσπασμά του στον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ.

Λίβερπουλ: Ο Γιούργκεν Κλοπ κατηγορείται από την FA για το περιστατικό με τον διαιτητή Πολ Τίρνεϊ

Ο Γιούργκεν Κλοπ πυροδότησε μια διαμάχη με τους επικεφαλής της διαιτησίας της Premier League, αφού άφησε να εννοηθεί ότι ο Πολ Τίρνεϊ είχε βεντέτα εναντίον της Λίβερπουλ μετά τη δραματική νίκη της ομάδας του με 4-3 επί της Τότεναμ την Κυριακή.

Εκπρόσωπος της FA δήλωσε: "Ο Γιούργκεν Κλοπ της Λίβερπουλ κατηγορήθηκε μετά τον αγώνα της Premier League με την Τότεναμ την Κυριακή 30 Απριλίου.

Υποστηρίζεται ότι τα σχόλια του προπονητή σχετικά με τον αξιωματούχο του αγώνα κατά την διάρκεια συνεντεύξεων στα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα συνιστούν ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς υπονοούν προκατάληψη και/ή αμφισβητούν την ακεραιότητα του διαιτητή και/ή είναι προσωπικά/προσβλητικά και/ή δυσφημούν το παιχνίδι".

Ο Κλοπ είχε τρέξει μπροστά από τον τέταρτο διαιτητή Τζον Μπρουκς για να πανηγυρίσει το νικητήριο γκολ του Ντιόγκο Ζότα στις καθυστερήσεις, αφού προηγουμένως είχε εκνευριστεί από μια σειρά αποφάσεων - συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας του Τίρνεϊ να καταλογίσει στον Μοχάμεντ Σαλάχ ένα ελεύθερο λάκτισμα λίγο πριν ο Ριτσάρλισον διαμορφώσει το 3-3.

Ο Τίρνεϊ ήρθε στη γραμμή του γηπέδου για να δείξει κίτρινη κάρτα στον Κλοπ, ο οποίος είχε τραβήξει τον προσαγωγό του κατά την διάρκεια της προσπάθειάς του να αντιμετωπίσει τον Μπρουκς. Ο προπονητής της Λίβερπουλ παραδέχθηκε ότι ήταν "δίκαιη τιμωρία", αλλά υποστήριξε επίσης ότι αυτό που του είπε ο διαιτητής ήταν "ανεπίτρεπτο".

Κληθείς να επεκταθεί, ο Κλοπ είπε: "Δεν θα πω τίποτα γι' αυτό. Οι διαιτητές δεν λένε αυτά που λέγονται, οπότε δεν λέω κι εγώ αυτά που λέγονται.

Ο πανηγυρισμός μου ήταν περιττός, κάτι που είναι δίκαιο, αλλά αυτό που μου είπε όταν μου έδωσε την κίτρινη κάρτα δεν είναι εντάξει.

Έχουμε την ιστορία μας με τον κ. Τίρνεϊ. Πραγματικά δεν ξέρω τι έχει αυτός ο άνθρωπος μαζί μας. Πάντα λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ο τρόπος που με κοιτάζει. Είναι δύσκολο να το καταλάβω.

Ο Πολ Τίρνεϊ, σε μια σεζόν που ήταν αρκετά σημαντική, δεν έδωσε κόκκινη κάρτα στον Χάρι Κέιν εναντίον μας (στην ισοπαλία 2-2 στο γήπεδο της Τότεναμ τον Δεκέμβριο του 2021)".

Το σώμα διαιτητών Professional Game Match Officials Board εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση με την οποία υπερασπίστηκε τη συμπεριφορά του Τίρνεϊ, αφού άκουσε ηχητικό υλικό από την λεκτική ανταλλαγή του με τον Κλοπ γύρω από την κίτρινη κάρτα που του έδειξε.