Σεβίλλη – Ζιρόνα 0-2: Όνειρα Ευρώπης οι… φορτσάτοι καταλανοί

Η Ζιρόνα έπειτα από τον πρόσφατο θρίαμβο επί επί της Ρεάλ Μαδρίτης (4-2) πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης (0-2) και ελπίζει σε συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Σεβίλλη – Ζιρόνα 0-2: Όνειρα Ευρώπης οι… φορτσάτοι καταλανοί

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 32η αγωνιστικής στην La Liga, η Ζιρόνα πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης με 2-0. Έτσι, οι καταλανοί μείωσαν την απόσταση από την πρώτη εξάδα στους πέντε βαθμούς και ενώ απομένουν ακόμα έξι αγωνιστικές ως το φινάλε ελπίζουν στην συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αντίθετα, για τους ανδαλουσιάνους αυτό αποτέλεσε πισωγύρισμα, καθώς είχαν προηγηθεί τρεις μαζεμένες νίκες και ενώ απέχουν οκτώ βαθμούς από την έκτη θέση. Τα γκολ της Ζιρόνα πέτυχαν ο Χουάνπε στο 23’ και ο Καστεγιάνος στο 55’, δίνοντας έτσι ιδανική συνέχεια στον πρόσφατο θρίαμβο με 4-2 επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στο ματς με το οποίο άνοιξε η τελευταία ημέρα της 32ης αγωνιστικής, η Αθλέτικ Μπιλμπάο μόλις που έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Μαγιόρκα (1-1) και απέχει δύο πόντους από την έκτη Μπέτις και την ευρωπαϊκή έξοδο. Οι νησιώτες προηγήθηκαν με τον Κανγκ στο 58’ και για τους βάσκους απάντησε ο Ινάκι Γουίλιαμς στο 96’.