Κύπελλο Σκωτίας: Στον τελικό η Ινβερνές, 3-0 την Φόλκερκ

Η Ινβερνές κέρδισε 3-0 τη Φόλκερκ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας. Αύριο (30/4, 15.30) ο έτερος ημιτελικός ανάμεσα στη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς.

Κύπελλο Σκωτίας: Στον τελικό η Ινβερνές, 3-0 την Φόλκερκ

Την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας εξασφάλισε η Ινβερνές.

Ο σύλλογος κέρδισε τη Φόλκερκ με το ευρύ 3-0 στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης και περιμένει πλέον το νικητή του ντέρμπι των «αιωνίων», ανάμεσα στη Ρέιντζερς και τη Σέλτικ, για να μάθει τον αντίπαλό του στην τελευταία φάση του θεσμού.

Σημειώνεται ότι η Ινβερνές προκρίθηκε σε τελικό του Κυπέλλου Σκωτίας για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2015, όταν κέρδισε 2-1 τη Φόλκερκ και κατέκτησε το μοναδικό μέχρι σήμερα τρόπαιό της στο θεσμό.

Στον σημερινό ημιτελικό των δύο συλλόγων, η Ινβερνές άνοιξε το σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό της συνάντησης με το πέναλτι του ΜακΚάι και στο 34’ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Μακέι. Με τη Φόλκερκ ανήμπορη να αντιδράσει, στο 57’ ο ΜακΚάι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έγραψε το 0-3.

Όσον αφορά το «Old Firm», η Σέλτικ θα κυνηγήσει τη νίκη και την πρόκριση στην προσπάθεια που καταβάλει για να κατακτήσει το εγχώριο «τρεμπλ». Οι «Καθολικοί» έχουν ήδη κερδίσει το Λιγκ Καπ και οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα.

Το προφίλ των ημιτελικών
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29/4)
Φόλκερκ – Ινβερνές 0-3

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (30/4)
15.30: Ρέιντζερς – Σέλτικ