Χέντερσον: «Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πήρε νέα ώθηση από την αλλαγή ρόλου»

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον πιστεύει ότι ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει αναζωογονηθεί από την πρόσφατη αλλαγή ρόλου του.

Χέντερσον: «Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ πήρε νέα ώθηση από την αλλαγή ρόλου»

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει συνεισφέρει πέντε ασίστ σε μόλις τέσσερις αγώνες της Premier League από τότε που ο Γιούργκεν Κλοπ επέλεξε να τον χρησιμοποιήσει πιο εσωτερικά.

Ο 24χρονος διεθνής, ο οποίος κινείται στην μεσαία γραμμή όταν η Λίβερπουλ έχει την κατοχή της μπάλας, πραγματοποίησε άλλη μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση στη νίκη της Τετάρτης με 2-1 επί της Γουέστ Χαμ . Ήταν μια δημιουργική δύναμη σε όλη την διάρκεια και ήταν η πάσα του που οδήγησε στην ισοφάριση του Κόντι Γκάκπο.

Η Λίβερπουλ έχει πάρει 10 από τους 12 δυνατούς βαθμούς για να αναζωπυρώσει τις ελπίδες της για ευρωπαϊκή πρόκριση από τότε που ο Κλοπ έκανε την εν λόγω αλλαγή τακτικής.

«Νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε, σίγουρα μας έδωσε κάτι λίγο διαφορετικό», δήλωσε ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον.

«Μπορούμε να χτίσουμε αυτοπεποίθηση μέσα στα παιχνίδια. Είναι λίγο πιο εύκολο να παίζουμε από τη μέση, να παίρνουμε την μπάλα και να δημιουργούμε περισσότερο. Νομίζω ότι ο Τρεντ ήταν εξαιρετικός σε αυτή τη θέση.

Είναι κάτι νέο γι' αυτόν και νομίζω ότι είναι σαν ένα νέο ερέθισμα γι' αυτόν. Το μαθαίνει συνεχώς και είναι μια διαφορετική θέση από ό,τι πριν».

Ο Χέντερσον πιστεύει ότι η Λίβερπουλ αποκομίζει τα οφέλη του νέου ρόλου του Αλεξάντερ-Άρνολντ τόσο με όσο και χωρίς την μπάλα.

«Είναι πολύ καλός εκεί, παίρνει την μπάλα σε επικίνδυνες περιοχές και πηγαίνει πιο ψηλά στο γήπεδο», πρόσθεσε.

«Μπορεί να κάνει κακό στις ομάδες και αυτό μας έχει βοηθήσει στα τελευταία παιχνίδια, ειδικά όσον αφορά την κατάκτηση της μπάλας πίσω στο κέντρο.

Ξέρω ότι όλοι μιλούν για τον Τρεντ με την μπάλα, που είναι σπουδαίο, αλλά μας δίνει επίσης έναν επιπλέον άνθρωπο στο κέντρο όταν χάνουμε την μπάλα με την αντεπίθεση. Αυτό είναι κάτι στο οποίο είμαστε πολύ καλύτεροι τις τελευταίες εβδομάδες».

Τρεις συνεχόμενες νίκες έχουν φέρει την Λίβερπουλ σε απόσταση έξι βαθμών από την πρώτη τετράδα με έξι αγώνες να απομένουν. Υποδέχεται την Τότεναμ στο Άνφιλντ την Κυριακή.

«Τα επίπεδα απόδοσης ήταν καλύτερα, πιο σταθερά και είχαμε μερικά καλά αποτελέσματα, οπότε σίγουρα χτίζουμε μια μικρή δυναμική», δήλωσε ο Χέντερσον.

«Αλλά δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολύ μπροστά. Έχουμε κερδίσει μερικά παιχνίδια, αλλά δεν ήμασταν αρκετά συνεπείς ώστε να σκεφτόμαστε οτιδήποτε άλλο εκτός από το επόμενο παιχνίδι και την κατάκτηση των τριών βαθμών. Ας προσπαθήσουμε να χτίσουμε από τώρα μέχρι το τέλος της σεζόν και να τελειώσουμε με τρόπο που να μας ταιριάζει περισσότερο ως ομάδα.

Αυτό θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για την επόμενη σεζόν, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα για τα οποία πρέπει να παίξουμε».