Αντσελότι: «Δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη με την Σίτι»

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, άσκησε κριτική στην άμυνα της ομάδας του μετά την ήττα-σοκ με 4-2 από την Χιρόνα.

Αντσελότι: «Δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη με την Σίτι»

Ο Βαλεντίν Καστεγιάνος, ο οποίος είναι δανεικός από την Νιου Γιορκ Σίτι, πέτυχε και τα τέσσερα γκολ, με τους Βινίσιους Τζούνιορ και Λούκας Βάσκεζ να πετυχαίνουν τα δύο γκολ της τιμής για την Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας παραμένουν 11 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο μετά την ήττα της Τρίτης το βράδυ.

Ο Αντσελότι υποσχέθηκε στους οπαδούς της Ρεάλ Μαδρίτης μια καλύτερη αμυντική εμφάνιση στον επερχόμενο τελικό του Copa del Rey με την Οσασούνα και στον αμφίρροπο ημιτελικό του Champions League με την Μάντσεστερ Σίτι:

"Είναι δύσκολο, γιατί όταν χάνεις πρέπει να είναι δύσκολο", δήλωσε ο Αντσελότι. "Ο αγώνας ήταν κακός στην άμυνα. Και αυτό ήταν το κλειδί, γιατί τα πήγαμε καλά με την μπάλα, ειδικά στην αρχή.

Αλλά δεν ήμασταν πειστικοί στις μονομαχίες, πιαστήκαμε σε δύο αντεπιθέσεις και από εκεί και πέρα, όλα έγιναν πιο δύσκολα. Προσπαθήσαμε να επανέλθουμε με άτομα, όχι ως ομάδα. Γιατί σήμερα η ομάδα δεν έπαιξε. Το ατομικό επίπεδο ήταν επίσης κάτω του φυσιολογικού, αλλά όχι μόνο κάποιοι, αλλά γενικά. Το επίπεδο ήταν πολύ χαμηλό.

Ναι, μπορεί (να είναι καλό για την ομάδα). Μια ήττα δεν είναι ποτέ καλή, αλλά η αμυντική προσήλωση είναι πάρα πολύ σημαντική και αν την έχουμε, πάντα θα κερδίζουμε.

Αν δεν την έχουμε, θα μας κοστίσει. Είναι το κλειδί, το κλειδί. Σήμερα δεν το είχαμε. Από τα τελευταία επτά παιχνίδια, έξι ανέπαφες εστίες. Και σε αυτό, τέσσερα γκολ. Ελπίζω οι παίκτες μου να το έχουν καταλάβει αυτό. Αν όχι, θα το επαναλαμβάνω κάθε μέρα.

Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί έχουν πληγωθεί, ζητάμε συγγνώμη. Και εμείς είμαστε πληγωμένοι. Αλλά οι οπαδοί ξέρουν ότι θα είμαστε καλά στον τελικό του κυπέλλου, όπως και στον ημιτελικό (με τη Σίτι).

Είναι απίστευτο. Η ομάδα ήταν σε ένα καλό αμυντικό σερί. Δεχτήκαμε με έλλειψη δύναμης στις μονομαχίες, έλλειψη οργάνωσης.

Κάθε φορά που έβγαιναν από πίσω έκαναν ανεξέλεγκτες μεταβιβάσεις. Και σε ένα λεπτό στο δεύτερο ημίχρονο μας έκοψαν τα πόδια. Είμαστε πολύ πληγωμένοι. Πρέπει να μαζέψουμε τους εαυτούς μας. Τα πάντα διακυβεύονται.

Είναι πιο δύσκολο να το πω σήμερα, αλλά αυτό το ματς δεν αντιπροσωπεύει τη Μαδρίτη. Ζητάμε συγγνώμη, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά".