Ζότα: «Όταν ένας παίκτης σκοράρει όλα γίνονται πιο εύκολα στο μυαλό του»

Ο Ντιόγκο Ζότα ανυπομονεί να αξιοποιήσει το «υπέροχο συναίσθημα» των δύο γκολ που βοήθησαν την Λίβερπουλ να φτάσει σε μια εμφατική νίκη με 6-1 στην έδρα της Λιντς.

Ζότα: «Όταν ένας παίκτης σκοράρει όλα γίνονται πιο εύκολα στο μυαλό του»

Ο Ντιόγκο Ζότα άνοιξε τον λογαριασμό του για μια σεζόν που προσωπικά έχει παρεμποδιστεί από τραυματισμούς με δύο εξαιρετικά τελειώματα στο Elland Road το βράδυ της Δευτέρας.

Τα δύο γκολ του Πορτογάλου διεθνή ήρθαν να προστεθούν στα δύο του Μοχάμεντ Σαλάχ και σε εκείνα των Κόντι Γκάκπο και Ντάργουιν Νούνιες - και είναι αποφασισμένος να διατηρήσει αυτή την ατομική και συλλογική φόρμα.

Μετά το ματς, το Νο 20 της Λίβερπουλ μίλησε για την επιστροφή του στο σκοράρισμα, την απόδοση απέναντι στη Λιντς και τη σημασία του να χτίσουν οι «κόκκινοι» πάνω σε αυτή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζότα:

Για το ότι είναι ωραίο να επιστρέφεις στα γκολ: «Ναι, ήταν υπέροχο συναίσθημα. Προφανώς ως επιθετικός θέλω να σκοράρω, όχι μόνο να δίνω ασίστ, όπως έκανα φέτος. Και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω αυτή τη φόρμα από σήμερα».

Για το πώς επηρεάζεται η αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια ενός διαστήματος χωρίς γκολ: «Ναι, νομίζω ότι ήταν λίγο σαν την περσινή σεζόν, δεν σκόραρα στα τελευταία παιχνίδια. Αυτή η σεζόν είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, παλεύοντας με τους τραυματισμούς. Τώρα προσπαθώ να αποκτήσω αυτή τη δυναμική και παιχνίδια όπως το σημερινό σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτό».

Σχετικά με το πρώτο γκολ που του έδωσε την πίστη για να εκτελέσει στο δεύτερο με τον τρόπο που το έκανε: «Είναι μέρος του ποδοσφαίρου, προσπαθείς πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου, αλλά προφανώς όταν πετυχαίνεις το γκολ όλα γίνονται πιο εύκολα στο μυαλό ενός παίκτη. Οπότε, απλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή γιατί είναι πολύ δύσκολο να το πετύχουμε αυτό».

Σχετικά με τον ανταγωνισμό για τις θέσεις στην επίθεση: «Ναι, είμαστε η Λίβερπουλ, έχουμε σπουδαίους παίκτες. Όπως πάντα, είναι ένας αγώνας για να είσαι στην αρχική ενδεκάδα και αν όχι, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό όταν έρχεσαι από τον πάγκο».

Για την πίστη που έχουν οι παίκτες ότι μπορούν να ανέβουν στον βαθμολογικό πίνακα τις εναπομείνασες εβδομάδες της σεζόν: «Πρέπει να πιστέψουμε. Αν και είναι εφικτό, πρέπει να πιστέψουμε. Αλλά αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο κερδίζοντας παιχνίδια. Σίγουρα, η σημερινή ημέρα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Όσον αφορά την διασφάλιση της συνέπειας: «Νομίζω ότι αυτή τη σεζόν είχαμε σπουδαία αποτελέσματα, σπουδαίες νίκες και δεν το ακολουθήσαμε αυτό. Ελπίζω λοιπόν αυτή τη φορά να μπορέσουμε να κάνουμε ένα σερί και να κερδίσουμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια».

Για την Νότιγχαμ Φόρεστ που είναι η επόμενη αναμέτρηση στο Άνφιλντ το Σάββατο: «Ξέρουμε ότι κάθε παιχνίδι στην Premier League είναι δύσκολο, αλλά ειδικά τώρα στα τελευταία παιχνίδια- όλοι διεκδικούν κάτι και αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Αλλά μας αρέσει αυτό, μας αρέσει να είμαστε σε ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ας ελπίσουμε λοιπόν να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα [νίκη]».