Κλοπ: «Το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος...»

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, πιστεύει ότι η ομάδα του πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση, καθώς επικράτησε 6-1 της Λιντς στο «Έλαντ Ρόουντ» την Δευτέρα (17/4).

Κλοπ: «Το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος...»

Η Λίβερπουλ κατέκτησε ένα εμφατικό τρίποντο απέναντι στην Λιντς το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ο Μοχάμεντ Σαλάχ και ο Ντιόγκο Ζότα σκόραραν αμφότεροι δύο φορές , μαζί με τα χτυπήματα των Κόντι Γκάκπο και Ντάργουιν Νούνιες.

Ο Λουίς Σινιστέρα είχε μειώσει προσωρινά για τους γηπεδούχους στο δεύτερο ημίχρονο, αν και οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έφυγαν καθαροί νικητές για να κερδίσουν τους τρεις βαθμούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός τεχνικός με το πέρας της αναμέτρησης:

Για το τι τον ικανοποίησε περισσότερο από το παιχνίδι: «Δεν ξέρω. [Τι] με ικανοποίησε περισσότερο; Η στιγμή του παιχνιδιού, η καλύτερη [που] απόλαυσα περισσότερο, ήταν το 92ο λεπτό. Νομίζω ότι ήταν ήδη πέντε ή έξι-ένα, χάνουμε την μπάλα και τέσσερις παίκτες κυνηγούν τον κακόμοιρο, κακόμοιρο παίκτη της Λιντς εκείνη τη στιγμή. Νομίζω ότι αυτή είναι η βάση για όλο το παιχνίδι, γιατί αυτό μας έδωσε σταθερότητα. Ήταν, από πλευράς αντεπίθεσης, σίγουρα το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε φέτος. Και στην κατοχή της μπάλας πιθανόν επίσης.

Ήμασταν ήρεμοι, προετοιμασμένοι με μικρές πάσες, προετοιμάζοντας την κατεύθυνση με πολύ καλό τρόπο. Τουλάχιστον τρία γκολ που πετύχαμε [ήρθαν] μετά από αντεπίθεση, κάτι που προφανώς βοηθάει πάρα πολύ. Στη συνέχεια, ήμασταν ήρεμοι στις κρίσιμες στιγμές για να περάσουμε εξαιρετικές μπάλες. Νομίζω ότι το δεύτερο του Μο ήταν σούπερ παιχνίδι, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο Κέρτις στον Ρόμπο, μετά ο Κόντι και μετά έπαιξε την μπάλα στον Μο. Αυτό ήταν πολύ, πολύ καλό. Πολλές καλές στιγμές- το τελευταίο γκολ ήταν μια συγκλονιστική πάσα του Τρεντ και ο Ντάργουιν μπόρεσε να το τελειώσει. Ήταν ένα καλό παιχνίδι».

Για τον Ζότα που πέτυχε τα πρώτα του γκολ στη σεζόν: «Ναι, [ήταν] πολύ καιρό τραυματίας, όπως και ο Λούτσο [Ντίας], και αυτό είναι προφανώς δύσκολο. Ο Ντιόγκο συμμετείχε σε πολλές κορυφαίες, κορυφαίες στιγμές, κέρδισε την μπάλα πίσω και δημιούργησε το πρώτο του Μο. Παρόλα αυτά, μπορείς να δεις ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση και έχει κάποιες στιγμές όπου μπορείς να δεις ότι ο ρυθμός του ίσως [δεν] είναι 100%. Η μπροστινή τριάδα έπαιξε απόψε - και θα μπορούσαμε να είχαμε μια εντελώς διαφορετική μπροστινή τριάδα - ο τρόπος με τον οποίο αμύνθηκαν απόψε, αυτό ήταν ένα σημαντικό κομμάτι, επειδή όλοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι ξεκινάει από εκεί. Νομίζω ότι η λειτουργία της αντεπίθεσης καθορίστηκε από τον Κέρτις και τον Χέντο, ήταν απολύτως κορυφαίος ο τρόπος με τον οποίο κυνήγησαν σχεδόν τα πάντα στο γήπεδο. Αυτό ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Δεν θυμάμαι καμία κατάσταση όπου ο Ρόμπο ήταν σε θέση ένας εναντίον ενός ή ο Τρεντ ήταν σε θέση ένας εναντίον ενός, επειδή πάντα κινούμασταν προς την μπάλα. Πολλά σημαντικά πράγματα και μου άρεσε πολύ».

Για την επιστροφή του Λουίς Ντίας στη δράση: «Ναι, εξαιρετικά σημαντικό, οπότε ο Λουίς επέστρεψε. Του λείπει τώρα ο ρυθμός, που είναι φυσιολογικό, [και] λίγη οξύτητα, αλλά και αυτό είναι φυσιολογικό. Στις προπονήσεις δεν μπορείς να φτάσεις εκεί στον τελικό βαθμό οξύτητας, οπότε τώρα προσπαθούμε απλά να τον βοηθήσουμε [να φθάσει εκεί] βήμα-βήμα να επιστρέψει πραγματικά στην ομάδα [και] να του δώσουμε λεπτά συμμετοχής. Είναι απλά ωραίο να τον βλέπουμε να παίζει, για να είμαι ειλικρινής. Μας έλειψε τόσο καιρό, οπότε είναι ωραίο να τον βλέπουμε να συμμετέχει ξανά».

Για την κεντρική θέση του Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στην κατοχή της μπάλας και τη συνολική του απόδοση: «Κέρδισε την μπάλα για το πρώτο γκολ και από αυτή τη θέση, βγαίνοντας πραγματικά εκεί έξω - ήταν καλό. Ναι, εντυπωσιακός. Νομίζω επίσης ότι η κορυφαία στιγμή ήταν η τελευταία πάσα [η ασίστ του για τον Νούνιεζ], αλλά είχε μερικές ακόμα από αυτή τη θέση. Όπου κι αν βρίσκεται ο Τρεντ [στον αγωνιστικό χώρο] μπορεί να είναι αποφασιστικός με τις πάσες του, ήταν πολύ συχνά για εμάς, έτσι είναι, απόψε ήταν ένα καλό παιχνίδι, φαινόταν ότι το απολάμβανε».

Για την προσπάθεια να αξιοποιήσει το αποτέλεσμα στα υπόλοιπα παιχνίδια:

«Ναι, δεν ξέρω. Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει. Το είπα ήδη τώρα σε όλες τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις, οπότε είναι εξαιρετικά σημαντικό το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, γιατί θα συνεχιστεί μετά, θα υπάρξει επόμενη σεζόν. Δεν έχω ιδέα πού μπορεί να καταλήξουμε αυτή τη σεζόν, απλά δεν ξέρω. Εξαρτάται μαζικά από όλες τις άλλες ομάδες γύρω μας. Όσο υπάρχουν ομάδες μπροστά μας, μπορούν να κερδίζουν όλα τα παιχνίδια, όσο εμείς δεν παίζουμε μαζί τους, [μπορούν] να κερδίζουν όλα τα παιχνίδια χωρίς [εμείς να μπορούμε] να κάνουμε κάτι εναντίον τους. Έτσι, αυτό τώρα αυτή τη στιγμή δεν είναι πολύ σημαντικό, αυτό που είναι σημαντικό είναι αυτό που δείξαμε στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην Άρσεναλ.

Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι θα μπορούσε να έχει πάει όπως και να 'χει, είμαστε δύο μηδέν πίσω νωρίς, η Άρσεναλ πετάει, και σκοράρει το τρίτο ή το τέταρτο και έχεις πραγματικό πρόβλημα. Αλλά αντιδράσαμε καλά και πήραμε έναν βαθμό, τον οποίο αξίζαμε τουλάχιστον, θα έλεγα. Και απόψε τώρα [είναι] εξαιρετικά σημαντικό να καταλάβουμε πραγματικά τι έχουμε εδώ, παίζουμε μια πραγματικά κακή σεζόν, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι πραγματικά να εξηγηθούν, κάποια πράγματα είναι σίγουρα να εξηγηθούν και δεν είναι αποδεκτά. Αλλά τώρα όταν κάνουμε καλές εμφανίσεις μπορούμε να καταλάβουμε τι είναι δυνατό. Αυτό είναι πολύ, πολύ σημαντικό για μένα και γι' αυτό δεν σκέφτομαι [για το] πού μπορούμε να φτάσουμε ή οτιδήποτε άλλο. Θέλω απλώς να παίζουμε κορυφαίο ποδόσφαιρο και να παίζουμε και να κερδίζουμε παιχνίδια. Μετά θα δούμε πού θα καταλήξουμε».