Τεν Χάαχ: «Ο Άντονι πρέπει δείξει συνέπεια…»

Ο Έρικ τεν Χάαχ κάλεσε τον εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι να προσθέσει συνέπεια στο παιχνίδι του προκειμένου να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης.

Τεν Χάαχ: «Ο Άντονι πρέπει δείξει συνέπεια…»

Ο 23χρονος Άντονι έπαιξε σημαντικό ρόλο και στα δύο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή, καθώς επικράτησε με 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ εκτός έδρας.

Ο πρώην εξτρέμ του Άγιαξ σημείωσε το εναρκτήριο γκολ στο 32ο λεπτό και έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Ντιόγκο Νταλότ στην Premier League.

Ο Έρικ τεν Χάαχ έμεινε ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Άντονι, αλλά προέτρεψε τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί τέτοιες εμφανίσεις σε τακτική βάση.

Μιλώντας μετά την νίκη με 2-0, ο τεν Χάαχ δήλωσε: "Ξέρει, το ξέρω κι εγώ, όταν είσαι επιθετικός, χρειάζεσαι τελικό προϊόν. Αλλά ήδη είχε αρκετό τελικό προϊόν, έχει σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις τώρα, οκτώ γκολ, ο πρώτος χρόνος στη Γιουνάιτεντ δεν είναι κακός και υπάρχουν ακόμα παιχνίδια.

Αλλά πρέπει να το κάνει, δεν μπορώ να πω σε κάθε παιχνίδι, αλλά σε πολλά παιχνίδια αν θέλεις να είσαι παίκτης κορυφαίας κατηγορίας και ειδικά σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Πρέμιερ Λιγκ υπάρχουν πολλοί ποιοτικοί αμυντικοί και πρέπει να λειτουργείς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Έχει να κάνει πολύ με το σκανάρισμα, τη λήψη της σωστής απόφασης. Υπάρχει μόνο ένα κλάσμα της στιγμής όπου πρέπει να πάρεις αυτή την απόφαση. Πρέπει να κάνει ένα βήμα μπροστά. Σήμερα ήταν ένα παράδειγμα όπου και στα δύο γκολ πήρε τη σωστή απόφαση.

Στην αρχή, είχε μία ή δύο στιγμές όπου θα έπρεπε να είχε περάσει στον Κρίστιαν Έρικσεν. Είναι τόσο σημαντικό στο κορυφαίο ποδόσφαιρο, ο συγχρονισμός, η σωστή στιγμή για να φέρεις την πάσα είναι τεράστια, έχει κάθε αντίκτυπο, κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός γκολ και ενός μη γκολ.

Το γκολ που πέτυχε, ήταν στο σωστό σημείο, στη σωστή στιγμή για να πάρει το ριμπάουντ. Το δεύτερο γκολ ήταν ένα σπουδαίο ομαδικό γκολ, ο τρόπος που το χτίσαμε, ο τρόπος που το έκανε ο Άντονι να φέρει την πάσα και τη σωστή στιγμή να φέρει την πάσα και η κίνηση από τον Ντιόγκο ήταν φανταστική, ήταν ωραίο να το βλέπεις".

Ο τεν Χάαχ παρομοίασε τον Αντονι, τον πρώην παίκτη του Άγιαξ που αγόρασε για 85 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι, με τον Άριεν Ρόμπεν λόγω του ότι είναι αριστεροπόδαρος δεξιός εξτρέμ που "κόβει" προς τα μέσα.

"Πρώτον, ξέρω ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει και το δεξί του, πρέπει να το κάνει περισσότερο, αλλά το δεύτερο, νομίζω ότι υπήρξε μέσα στην εβδομάδα, μπορεί επίσης να βγει έξω", πρόσθεσε ο Τεν Χάαχ.

"Αλλά είναι τόσο καλός στο εσωτερικό. Έτσι έχω δει, για παράδειγμα, τον Άριεν Ρόμπεν πολύ συχνά. Λένε ότι έχει μόνο ένα κόλπο, αλλά σε αυτό το ένα κόλπο ήταν τόσο λαμπρός που κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει. Πρέπει να τονίσουμε, βέβαια, ότι αν μπορείς να πας και προς τις δύο κατευθύνσεις έχεις περισσότερες παραλλαγές, είσαι πιο δύσκολο να σε σταματήσεις.

Αλλά για να βελτιώσεις το κόλπο στο οποίο είσαι πραγματικά καλός, τα πρώτα του μέτρα με την μπάλα καθώς ντριμπλάρει είναι τόσο εξαιρετικά που δεν νομίζω ότι είναι τόσο δύσκολο να αμυνθεί, οπότε πρέπει να συνεχίσει να το κάνει αυτό".