Τσιμίκας: «Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να βγούμε στην Ευρώπη»

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ για την προσπάθεια των reds να βγουν την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Τσιμίκας: «Θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για να βγούμε στην Ευρώπη»

Μήνυμα ενότητας ενόψει της δύσκολης συνέχειας στην Premier League έστειλε ο Κώστας Τσιμίκας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Λίβερπουλ ο «Greek Scouser» αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η ομάδα για την φετινή σεζόν, τονίζοντας παράλληλα την σημασία του να βγουν οι reds την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη.

Επιπλέον, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού μίλησε για την πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ -οι κανονιέρηδες προηγήθηκαν με 2-0, αλλά οι reds κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να ξανά μπουν στο παιχνίδι- τονίζοντας πως η Λίβερπουλ θα πρέπει να παίξει με τον ίδιο τρόπο και στα εννέα εναπομείναντα παιχνίδι του αγγλικού πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα, θέση η οποία δεν οδηγεί σε σε ευρωπαϊκή έξοδο, έχοντας 44 βαθμούς, ενώ παράλληλα έχει αποκλειστεί από όλες τις άλλες διοργανώσεις. Για να μπορέσει να παίξει την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον στην 6η θέση της Premier League, η οποία δίνει εισιτήριο για του Conference League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Τσιμίκας:

«Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς που απομένουν, και τα εννέα. Όλοι μας θέλουμε να παίξουμε στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν γι' αυτό πρέπει να διατηρήσουμε το ίδιο πνεύμα που είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο την Κυριακή και να αρχίσουμε να το βγάζουμε σε ολόκληρο το ματς.

Για μένα, ομάδα σημαίνει να είναι όλοι σαν ένα. Μόνο εμείς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω αυτή η επιστροφή στο ματς με την Άρσεναλ να μας δώσει την έξτρα ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια, γιατί ειλικρινά τη χρειαζόμαστε. Είμαστε σε μία κατάσταση που δεν νιώθουμε άνετοι.

Στην ίδια που βρισκόμασταν περίπου τρία χρόνια πριν, αλλά τότε δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα, λόγω του covid και όλων αυτών. Όπως είπα, μόνο εμείς μπορούμε να μας βγάλουμε από αυτή την κατάσταση».