Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ έχασε δεύτερο σερί πέναλτι. Ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει;

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ αστόχησε και στα δύο τελευταία πέναλτι που εκτέλεσε για την Λίβερπουλ με τον Γιούργκεν Κλοπ να αποκαλύπτει ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει τον βασικό εκτελεστή. Ποιος θα μπορούσε να πάρει το χρίσμα;

Λίβερπουλ: Ο Σαλάχ έχασε δεύτερο σερί πέναλτι. Ποιος μπορεί να τον αντικαταστήσει;

Μόνο τέσσερις άλλοι παίκτες της Λίβερπουλ έχουν εκτελέσει πέναλτι για τον σύλλογο, (πέραν της διαδικασίας των πέναλτι), από τότε που ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετακόμισε στο Άνφιλντ το καλοκαίρι του 2017.

Πριν από την άφιξη του Σαλάχ από την Ρόμα, ο Τζέιμς Μίλνερ ήταν ο τακτικός εκτελεστής πέναλτι του Γιούργκεν Κλοπ και εξακολουθεί να κάνει την δουλειά σε ορισμένες περιπτώσεις από τότε που υπέγραψε ο Αιγύπτιος. Το ρεκόρ του είναι εξαιρετικό, καθώς έχει ευστοχήσει στα 19 από τα 21 πέναλτι της Λίβερπουλ σε όλες τις διοργανώσεις (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι διαδικασίες των πέναλτι, όπως οι υπόλοιποι αριθμοί σε αυτό το άρθρο), αλλά στην ηλικία των 37 ετών και με το συμβόλαιό του να λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν, έχει μειωμένο ρόλο στην ομάδα αυτές τις μέρες, κάτι που μάλλον τον αποκλείει.

Η κατάσταση του Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι παρόμοια με αυτή του Μίλνερ, καθώς έχει χάσει την θέση του βασικού. Φεύγει επίσης από το Άνφιλντ το καλοκαίρι, οπότε το να του δώσουν την θέση δεν θα είχε νόημα μακροπρόθεσμα. Και θα ήταν ούτως ή άλλως ένα ρίσκο, με τον Βραζιλιάνο να έχει βάλει μόνο δύο από τα τέσσερα πέναλτι που έχει εκτελέσει για τον σύλλογο.

Ο Τζόρνταν Χέντερσον έχει ρεκόρ 100%, αλλά έχει εκτελέσει μόνο ένα - τον Απρίλιο του 2015 εναντίον της Άρσεναλ, και παρόλο που σκόραρε δεν ήταν καθόλου πειστικό.

Ο Φαμπίνιο έφτασε στο Άνφιλντ πριν από πέντε χρόνια με καλή φήμη από το σημείο για την προηγούμενη ομάδα του, την Μονακό. Παρά το γεγονός ότι έχασε το πρώτο του σε ένα φιλικό προετοιμασίας το 2018, σε επίσημα παιχνίδια έχει τρία στα τρία για τη Λίβερπουλ. Εξακολουθεί επίσης να είναι τακτικά βασικός, αλλά τι γίνεται με την αυτοπεποίθηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου, η οποία μπορεί να έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα φέτος λόγω της πολύπλευρης φόρμας του;

Το ρεκόρ των εκτελεστών της Λίβερπουλ στα πέναλτι:

ΠΕΝΑΛΤΙΕΥΣΤΟΧΑ
Μο Σαλάχ2924
Τζέιμς Μίλνερ2119
Φιρμίνο42
Φαμπίνιο33
Χέντερσον11

*Εξαιρούνται οι διαδικασίες των πέναλτι.

Ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ είναι ειδικός στις στημένες μπάλες και έχει ευστοχήσει και στα δύο πέναλτι του στα πέναλτι που εκτέλεσε στους τελικούς του FA Cup και του League Cup. Ως βασικός παίκτης της πρώτης ομάδας, μπορεί κάλλιστα να είναι ένας ρόλος που του ταιριάζει, δεδομένου ότι χτυπάει την μπάλα τόσο καλά. Το πέναλτι του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στον περσινό τελικό του Carabao Cup, που νίκησε τον τερματοφύλακα της Τσέλσι, Κέπα, με ένα δυνατό και αποφασιστικό χτύπημα, θα μπορούσε να τον κάνει μια επιλογή, αλλά έχασε ένα πέναλτι στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο για την Ολλανδία.

Λογικά, οι άλλες επιλογές επιθετικών της Λίβερπουλ θα πρέπει να θεωρηθούν ως πιθανοί αντικαταστάτες. Η τελευταία μεταγραφή των κυπελλούχων, Κόντι Γκάκπο σημείωσε δύο γκολ με πέναλτι για την Αϊντχόφεν νωρίτερα αυτή την σεζόν πριν από την μετακίνησή του τον Ιανουάριο στο Άνφιλντ. Έχει σκοράρει τρία στα τέσσερα από το σημείο του πέναλτι στην καριέρα του στην πρώτη ομάδα.

Αν και η επιστροφή του Λουίς Ντίας στην αγωνιστική κατάσταση αναμενόταν με μεγάλη προσμονή μετά από έξι μήνες απουσίας, δεν είναι για την αποτελεσματικότητά του στα πέναλτι: ένα εκτελεσμένο, ένα χαμένο για την προηγούμενη ομάδα του, την Πόρτο. Ο Ντιόγκο Ζότα, εν τω μεταξύ, είχε σκοράρει ένα για την Γουλβς στο πρωτάθλημα και βρήκε δίχτυα και στα δύο πέναλτι του Carabao Cup και του τελικού του FA Cup πέρυσι.

Από την άλλη, η απάντηση μπορεί κάλλιστα να είναι ο Ντάργουιν Νούνιες. Από την αρχή της περιόδου 2019-20, ο Ουρουγουανός έχει σκοράρει 11 πέναλτι από 11 προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου ενός εναντίον της Μπαρτσελόνα στο Champions League. Η Λίβερπουλ πλήρωσε πολλά λεφτά για να γίνει ο 23χρονος σκόρερ της - πόσος καιρός θα περάσει μέχρι τα πέναλτι να προστεθούν στον κατάλογο των ευθυνών του;