Κύπελλο Γαλλίας: Ανεσί - Τουλούζ 1-2: Στον τελικό του Παρισιού οι «βιολέ»

Η Τουλούζ επικράτησε εκτός έδρας της δεύτερης κατηγορίας Ανεσί (1-2) και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας, όπου στις 29 Απριλίου στο Παρίσι θα αντιμετωπίσει την Ναντ

Κύπελλο Γαλλίας: Ανεσί - Τουλούζ 1-2: Στον τελικό του Παρισιού οι «βιολέ»

Τα… χρειάστηκε η Τουλούζ, ωστόσο επιβεβαίωσε την ποιοτική ανωτερότητά της επί της δεύτερης κατηγορίας Ανεσί, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 2-1 και προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Γαλλίας. Στις 29 Απριλίου στο «Παρκ Ντε Πρενς» στο Παρίσι, οι «βιολέ» θα αντιμετωπίσουν την Ναντ.

Για να σφραγίσουν το εισιτήριο οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκαν το γκολ του Ταΐμπι στο 86’ που «έσπασε» την μέχρι τότε ισοπαλία που είχε διαμορφωθεί με τα τέρματα των Αμπουκλάλ (0-1 στο 35’) και Μποσέτι (1-1 στο 45’). Είχαν περισσότερες ευκαιρίες σε ένα σκληρό ματς που λίγο έλειψε να οδηγηθεί στα πέναλτι (στο Γαλλικό κύπελλο δεν προβλέπεται παράταση).

Η «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης πάλεψε για να βρεθεί για δεύτερη φορά στην ιστορία της τον τελικό, ισοφάρισε εκ νέου στο 93' με τον Σαμάλ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ωες οφσάιντ και οι παίκτες της Τουλούζ πανηγύρισαν έξαλλα την πρόκριση μαζί μερ τους οπαδούς στο «πέταλο» του γηπέδου.