Κούπερ: «Να μην είμαι ο επόμενος προπονητής της Premier League που θα απολυθεί»

Ο Στιβ Κούπερ δήλωσε ότι βλέποντας τον Γκρέιαμ Πότερ να γίνεται ο 12ος προπονητής της Premier League που χάνει την δουλειά του αυτή την σεζόν, εκτιμά περισσότερο τον δικό του ρόλο στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Κούπερ: «Να μην είμαι ο επόμενος προπονητής της Premier League που θα απολυθεί»

Ο προπονητής της Τσέλσι και ο προπονητής της Λέστερ, Μπρένταν Ρότζερς αποχώρησαν και οι δύο από τους συλλόγους τους τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που συνέβαλε στο να σημειωθεί ένα αρνητικό ρεκόρ στην Premier League για τον αριθμό των αλλαγών προπονητών μέσα σε μια σεζόν.

Ο Στιβ Κούπερ, ο οποίος ο ίδιος έχει βρεθεί υπό πίεση εν μέσω ενός σερί επτά αγώνων πρωταθλήματος χωρίς νίκη, λέει ότι βλέποντας άλλους μάνατζερ να απολύονται εστιάζει το δικό του μυαλό στην προσπάθεια να εμπνεύσει ένα επιτυχημένο φινάλε της σεζόν στο City Ground.

Η Νότιγχαμ Φόρεστ αντιμετωπίζει την Λιντς στο Elland Road το βράδυ της Τρίτης, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη μάχη κατά του υποβιβασμού.

"Δεν είναι καλό πράγμα για τους προπονητές να το ακούνε. Δεν το γνώριζα αυτό", δήλωσε ο Κούπερ, όταν ρωτήθηκε για αυτές τις 12 αποχωρήσεις προπονητών.

"Γνωρίζουμε όμως ότι πρόκειται για μια βιομηχανία αποτελεσμάτων και πρέπει να κάνεις το καλύτερο δυνατό για να κερδίζεις όσα περισσότερα παιχνίδια μπορείς. Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα, σε όποια κατηγορία και αν δουλεύουμε. Όλοι προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο σύλλογος και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Είναι πάντα λυπηρό να βλέπεις μάνατζερ να χάνουν τη δουλειά τους. Τον Μπρένταν (Ρότζερς), τον σέβομαι πολύ, αλλά και τον Γκρέιαμ (Πότερ), ακόμα κι αν δεν τον γνωρίζω τόσο καλά. Εύχομαι και στους δύο καλή τύχη, και οι δύο είναι περισσότερο από δοκιμασμένοι ως προπονητές και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουν πιο δυνατοί. Ποτέ δεν είναι ωραίο πράγμα να το βλέπεις και σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι πρέπει να αξιοποιείς στο έπακρο την δουλειά που κάνεις και να δίνεις ό,τι μπορείς".

Καθώς ο Μάρτιος γίνεται Απρίλιος, οδεύουμε προς το στάδιο της σεζόν όπου πολλοί σύλλογοι θα θέσουν το ερώτημα αν μια αλλαγή προπονητή μπορεί να εμπνεύσει μια αλλαγή στην τύχη.

"Απλά κάνω τη δουλειά μου. Πάντα υπάρχουν παράπλευρα πράγματα που τρέχουν παράλληλα με το πιο σημαντικό, που είναι να εμφανίζεσαι και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς", λέει ο Κούπερ. "Δεν σβήνω, ακόμη και όταν πηγαίνω σπίτι. Σκέφτομαι πάντα τη δουλειά. Έχω απόλυτη εμμονή με το να είμαι ο καλύτερός μου εαυτός και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Δεν ασχολούμαι πολύ με το τι θα μπορούσε να γίνει ή τι θα μπορούσε να ειπωθεί. Αν το σκέφτεσαι αυτό, είναι αντιπαραγωγικό- δεν σκέφτεσαι την ομάδα ή το επόμενο παιχνίδι. Αν το κάνω αυτό, δεν κάνω σωστά την δουλειά μου.

Είχα τρία ή τέσσερα χρόνια ως προπονητής για να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να εστιάζει στη σημασία του να κάνεις την δουλειά σου. Σε ό,τι άλλο εκτός από αυτό δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία".