Τούχελ για την απόλυση του Πότερ: «Δεν μου προκάλεσε τεράστια συναισθήματα»

Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Τόμας Τούχελ, λέει ότι η απόλυση του Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι «δεν προκάλεσε τεράστια συναισθήματα» και εκτίμησε ότι ο σύλλογος έχει κάνει μεγάλες αλλαγές από την θητεία του στο δυτικό Λονδίνο.

Τούχελ για την απόλυση του Πότερ: «Δεν μου προκάλεσε τεράστια συναισθήματα»

Ο Γκρέιαμ Πότερ απολύθηκε από την Τσέλσι την Κυριακή, επτά μήνες αφότου διαδέχθηκε τον Τόμας Τούχελ ως προπονητής στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Μιλώντας για την απόλυση του Πότερ, ο Τούχελ δήλωσε: «Το έμαθα αργά χθες το βράδυ μέσω ενός μηνύματος στο τηλέφωνό μου. Η χρονική στιγμή είναι αρκετά εκπληκτική, διότι συμπίπτει με την έναρξη της δουλειάς μου εδώ. Τώρα υπάρχει μια άλλη κενή θέση προπονητή. Αυτό είναι όλο.

Μου πήρε λίγο χρόνο για να αποστασιοποιηθώ (μετά την απόλυσή μου από την Τσέλσι), επειδή μου άρεσε πολύ να δουλεύω εκεί και δημιούργησα φιλίες για μια ζωή με το προσωπικό εκεί.

Ήταν μια έντονη περίοδος. Αλλά ο σύλλογος έχει αλλάξει μαζικά. Αυτό με βοήθησε να βρω κάποια απόσταση. Γι' αυτό (αυτή η είδηση) δεν μου προκάλεσε τεράστια συναισθήματα».

Ο Τούχελ ήταν προπονητής της Τσέλσι μεταξύ του Ιανουαρίου του 2021 και του Σεπτεμβρίου του 2022 και κατέκτησε το Champions League κατά την διάρκεια της θητείας του στον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου.

Ο 49χρονος ανέλαβε έκτοτε την Μπάγερν, αντικαθιστώντας τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του από τον γερμανικό σύλλογο τον περασμένο μήνα.

Ο 35χρονος Νάγκελσμαν έχει συνδεθεί με μια κίνηση για να αντικαταστήσει τον Πότερ, αλλά ο Τούχελ δηλώνει ότι δεν θα τον συμβούλευε για το αν θα κάνει μια αλλαγή στην Τσέλσι.

«Δεν χρειάζεται την συμβουλή μου, αυτό δεν θα συμβεί», πρόσθεσε.

«Δεν χρειάζεται να δώσω συμβουλές, γιατί ο σύλλογος είναι διαφορετικός τώρα, δεν είναι ο ίδιος όπως όταν ήμουν εκεί».

Ο Πότερ επέβλεψε μόλις τέσσερις νίκες κατά την φετινή ημερολογιακή χρονιά και αφήνει την Τσέλσι στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Premier League - 12 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο επόμενο Champions League

Ο σύλλογος επιβεβαίωσε ότι ο Μπρούνο Σάλτορ θα αναλάβει την ομάδα ως προσωρινός προπονητής.

Η Τσέλσι θα αγωνιστεί ξανά την Τρίτη, όταν θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ στο Λονδίνο.