Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα ξοδέψει χρήματα το καλοκαίρι»

Ο Γιούργκεν Κλοπ επιμένει ότι η Λίβερπουλ θα προχωρήσει σε ένα όργιο δαπανών αυτό το καλοκαίρι - αλλά αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το αν θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων λιρών για να υπογράψει έναν και μόνο παίκτη.

Κλοπ: «Η Λίβερπουλ θα ξοδέψει χρήματα το καλοκαίρι»

Η Λίβερπουλ έχει ανάγκη από ενίσχυση μετά από μια απογοητευτική σεζόν που την είδε να αποχωρεί από όλα τα κύπελλα και να παίζει το παιχνίδι της μάχης για την πρώτη τετράδα της Premier League.

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο Ναμπί Κεϊτά και ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν θα αποχωρήσουν όταν λήξουν τα συμβόλαιά τους αυτό το καλοκαίρι και το μέλλον του Τζέιμς Μίλνερ είναι επίσης αβέβαιο, καθώς πρόκειται να μείνει ελεύθερος.

Προμηνύεται μια δαπανηρή ανοικοδόμηση της μεσαίας γραμμής με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και τον Μέισον Μάουντ της Τσέλσι να είναι μεταξύ των κορυφαίων στόχων. Η μεταγραφή του Μπέλινγκχαμ θα απαιτούσε από την Λίβερπουλ να καταρρίψει το μεταγραφικό της ρεκόρ με την Ντόρτμουντ να απαιτεί πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες.

Ερωτηθείς αν μπορεί να δει τον σύλλογο να είναι διατεθειμένος να φτάσει τόσο ψηλά για να αποκτήσει έναν παίκτη, ο Κλοπ είπε:

"Δεν θα απαντήσω στην ερώτηση γιατί ποτέ δεν μιλάμε για τέτοιου είδους πράγματα. Θα ξοδέψουμε το καλοκαίρι, αυτό μπορώ να πω, σίγουρα. Για το ποιος και πόσα και τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει τίποτα να πω γι' αυτό πραγματικά".

Ο Κλοπ πρόσθεσε: "Είναι ξεκάθαρο ότι μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να ανακατέψεις τα πράγματα και να ξεκινήσεις κατά κάποιο τρόπο από την αρχή. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Απλά είναι σπάνιο στις μέρες μας να συμβαίνει με τον ίδιο προπονητή, επειδή ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι όταν απολύεις έναν προπονητή και φέρνεις έναν νέο, τα πράγματα αλλάζουν και αναπροσαρμόζεις την ομάδα. Μετά από επτά χρόνια ήταν ξεκάθαρο ότι έπρεπε να το κάνουμε. Υπάρχει μια στιγμή που πρέπει να κάνεις αλλαγές. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε, εκεί που θα έπρεπε να είμαστε και εκεί που πρέπει να είμαστε".

Η Λίβερπουλ, η οποία βρίσκεται επτά βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τότεναμ ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης του Σαββάτου (1/4, 14:30) στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ήταν ασταθής, με το 7-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ακολουθείται γρήγορα από μια απρόσμενη ήττα εκτός έδρας από την Μπόρνμουθ.

Μήπως αυτό κάνει πιο δύσκολη την εκτίμηση του πόσο μεγάλη αλλαγή απαιτείται αυτό το καλοκαίρι;

"Δεν αισθάνομαι έτσι. Καταλαβαίνω, αλλά θα έλεγα όχι", δήλωσε ο Κλοπ.

"Η κύρια δουλειά μου είναι να παρακολουθώ τα παιδιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και αυτό κάνω - κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ένα παιχνίδι, δύο παιχνίδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την απόφαση. Δεν υπογράφεις έναν παίκτη μετά από μια νίκη με 7-0 ή δεν πουλάς έναν παίκτη μετά από μια ήττα με 1-0".