Λίβερπουλ: Δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Μίλνερ για νέο συμβόλαιο

Η Λίβερπουλ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει συνομιλίες για νέο συμβόλαιο με τον Τζέιμς Μίλνερ, παρά την προθυμία του Γιούργκεν Κλοπ να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του παίκτη για έναν ακόμη χρόνο.

Λίβερπουλ: Δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Μίλνερ για νέο συμβόλαιο

Ο Τζέιμς Μίλνερ έκλεισε τα 37 τον Ιανουάριο αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Λίβερπουλ, το οποίο λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αν και ο Κλοπ σχεδιάζει μια γενική αναμόρφωση του τμήματος της μεσαίας γραμμής, εκτιμά την εμπειρία, την ηγεσία και την ευελιξία του υπαρχηγού των Κόκκινων και θέλει να υπογράψει άλλη μια επέκταση ενός έτους.

Ο πρώην Άγγλος διεθνής θέλει να συνεχίσει να παίζει και ιδανικά να δεσμευτεί στην Λίβερπουλ για ένατη σεζόν, αλλά δεν υπήρξε καμία κίνηση στο θέμα από τότε που ο Κλοπ μίλησε δημόσια για το ενδεχόμενο τον Ιανουάριο.

Έτσι αυξάνεται η πιθανότητα να πλαισιώσει ο Μίλνερ τον Ρομπέρτο ​​Φιρμίνο, έναν άλλο βασικό πυλώνα της εποχής του Κλοπ, στην αποχώρηση από την Λίβερπουλ αυτό το καλοκαίρι. Ο Μίλνερ συμφώνησε νέο συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι με μειωμένες αποδοχές, αλλά ανώτερα στελέχη του συλλόγου αποδέχονται ότι θα είναι ελεύθερος να υπογράψει σε άλλο σύλλογο εάν δεν επιτευχθεί νέα συμφωνία.

Ο Μίλνερ έχει κάνει 321 εμφανίσεις από τότε που εντάχθηκε στη Λίβερπουλ με ελεύθερη μεταγραφή από την Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2015. Σε μια 20χρονη καριέρα σε ανώτερο επίπεδο, έχει κάνει 608 εμφανίσεις στην Premier League και η επόμενη εμφάνιση του θα τον φέρει στα ίσα με τον Φρανκ Λάμπαρντ στην τρίτη θέση θέση στην σχετική κατάταξη όλων των εποχών.

Ο Κλοπ επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Φιρμίνο θα φύγει από την Λίβερπουλ όταν λήξει το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν, ενώ ο Νάμπι Κεϊτά και ο Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν αναμένεται να αποχωρήσουν ως ελεύθεροι.

Υπάρχει επίσης αβεβαιότητα στους διαδρόμους της εξουσίας στο Λίβερπουλ, με τον αθλητικό διευθυντή Τζούλιαν Ουάρντ να εκτίει τους τελευταίους μήνες του στην ομάδα πριν από την αποχώρησή του αυτό το καλοκαίρι.

Ο Ουάρντ παρέμεινε στον προγραμματισμό για το καλοκαίρι μαζί με τον Κλοπ, τον επικεφαλής του τμήματος προσλήψεων, τον Ντέιβ Φάλοους και τον αρχισκάουτερ Μπάρι Χάντερ, αλλά η εύρεση νέου αθλητικού διευθυντή είναι προτεραιότητα.