Τζέραρντ για Μπέλιγχαμ: «Είναι πολύ καλύτερος από ό,τι ήμουν εγώ στα 19»

Το εγκώμιο του Τζουντ Μπέλιγχαμ έπλεξε ο Στίβεν Τζέραρντ μετά την επικράτηση της Αγγλίας επί της Ουκρανίας με 2-0 στο Γουέμπλεϊ για τα προκριματικά του Euro 2024.

Τζέραρντ για Μπέλιγχαμ: «Είναι πολύ καλύτερος από ό,τι ήμουν εγώ στα 19»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Στίβεν Τζέραρντ για τις ικανότητες και το ταλέντο του Τζουντ Μπέλιγχαμ.

Ο θρύλος της Λίβερπουλ ανέλαβε χρέη σχολιαστή για λογαριασμό του Channel 4 και με την λήξη του αγώνα της Αγγλίας κόντρα στην Ουκρανία (2-0) για τα προκριματικά του Euro 2024 έσπευσε να αποθεώσει τον νεαρό σταρ της Ντόρτμουντ.

Μάλιστα, συνέκρινε τον Μπέλιγχαμ με τον εαυτό του στην ηλικία των 19 ετών, τονίζοντας πως ο παίκτης των Βεστφαλών έχει αισθητά καλύτερη απόδοση.

«Λοιπόν, πρώτον, έχει από τα 19 του καλύτερο σώμα. Εγώ δεν είχα ποτέ αυτή τη δύναμη μέχρι τα 22 ή τα 23 μου, αυτός είναι πιο ανεπτυγμένος σωματικά. Έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση με την μπάλα. Δεν είμαι μετριόφρων. Απλώς είναι πιο μπροστά από εκεί που ήμουν εγώ στην ίδια ηλικία. Είναι σε μια φανταστική θέση και πρέπει να συνεχίσει να παίζει καλά» ήταν τα λόγια του Τζέραρντ.

Ο Μπέλιγχαμ απαντώντας στον εμβληματικό αρχηγό των Reds, ανέφερε πως θαυμάζει τα όσα έκανε μέσα στο γήπεδο ο 42χρονος προπονητής.

«Τα πράγματα που μπορούσε να κάνει ο Στίβι, ο τρόπος που μπορούσε να κουβαλήσει μια ομάδα, το έχω πει πολλές φορές, παρακολουθώ το παιχνίδι σου. Νομίζω ότι υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να μάθω. Ο τρόπος που θέλω να είμαι, είναι να κερδίζω ένα ματς και στα δύο άκρα, ως 6, 8 και 10. Θέλω να δημιουργώ ευκαιρίες και να κάνω λίγο απ' όλα», ανέφερε αρχικά ο 19χρονος και πρόσθεσε για το όνειρο του που είναι να γίνει αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στο μέλλον:

«Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο όνειρο. Είναι η μεγαλύτερη τιμή στην καριέρα σου. Προφανώς υπάρχει μια μακρά σειρά κατάταξης, θα περιμένω τη σειρά μου. Αλλά εν τω μεταξύ το θέμα είναι να πάρω ό,τι μπορώ από αυτούς. Προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς και αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να το κάνω».