Η UEFA θα αποφασίσει για τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας

Στην συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA θα αποφασιστεί εάν η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα αποκλείσει τις ομάδες της Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις της

Η UEFA θα αποφασίσει για τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας

H UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο να αποκλείσει από τις διοργανώσεις της, τη Λευκορωσία.

Αυτό αναμένεται να συμβεί στην προσεχή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4 Απριλίου.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το οποίο επικαλείται ένα έγγραφο που απέστειλε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε 100 ευρωβουλευτές.

Σε αυτό, ο πρόεδρος της UEFA φέρεται να τονίζει ότι: «η πρόθεση της UEFA ήταν από καιρό να συζητήσει την κατάσταση της Λευκορωσίας στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής μας».

Σε αντίθεση με άλλες Ομοσπονδίες, η UEFA δεν έχει αποκλείσει τους Λευκορώσους από τις διοργανώσεις της, όπως έχει συμβεί με τη Ρωσία. Το μόνο μέτρο που έχει ληφθεί είναι η απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων στο έδαφος της χώρας.

Ως εκ τούτου η Λευκορωσία αγωνίζεται στα προκριματικά του Euro 2024 και το Σάββατο (25/3) θα παίξει με την Ελβετία στο Νόβι Σαντ της Σερβίας. Σε περίπτωση που η UEFA αποφασίσει να αποκλείσει τη Λευκορωσία, τότε, η ποινή της θα τεθεί σε ισχύ από τον προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.