FIFA: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA κατά τη διάρκεια του 73ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

FIFA: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Ινφαντίνο

Στον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας επανεξελέγη ο Τζιάνι Ινφαντίνο και ξεκινάει πλέον μία ακόμα θητεία, την τρίτη, στην ηγεσία της FIFA.

Ο 52χρονος Ιταλο-Ελβετός παράγοντας ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές που έγιναν σήμερα στο Κιγκάλι της Ρουάντα, ενώ σημειώνεται πως η πρώτη φορά που ανέλαβε τα «ηνία» της Ομοσπονδίας ήταν το 2016, πριν επανεκλεγεί το 2019.

«Το μόνο που σας ζητάω είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να ενώσουμε τον κόσμο με τον ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους για τη στήριξη τους και δεσμεύομαι πως με όπλο την ενότητα θα παλέψουμε για την βελτίωση του αθλήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο στις πρώτες του δηλώσεις.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε ότι θα εισαχθεί το VAR και στις λιγότερο εύπορες χώρες, ενώ μεταξύ άλλων υποσχέθηκε έσοδα ρεκόρ στην επόμενη τετραετία, ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ζήτησε να παιχτεί περισσότερο ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

«Τα έσοδα αυξήθηκαν σε ρεκόρ 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (έως το 2022) σε μια περίοδο που επλήγη από την Covid-19. Όταν έφτασα, τα αποθεματικά της FIFA ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σήμερα είναι σχεδόν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Υποσχόμαστε νέα έσοδα ρεκόρ για τον επόμενο κύκλο 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν περιλαμβάνεται σε αυτό το ποσό, επομένως θα μπορούσε να αυξηθεί κατά δύο δισεκατομμύρια», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Πρέπει να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας και το καταστατικό της FIFA. Θα συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τις αρχές της χρηστής άσκησης διοίκησης και να εξετάζουμε το σύστημα μεταγραφών και ίσως να κάνουμε μια συζήτηση για να βελτιώσουμε τη διαφάνεια των μεταγραφών και των μισθών. Ίσως είναι απαραίτητο να εισαχθεί ένα ανώτατο όριο, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Θα το εξετάσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

«Κάθε δολάριο που επενδύεται σε έργα και ομοσπονδίες θα υποβληθεί σε ανεξάρτητο έλεγχο. Τα χρήματα δεν χάνονται πλέον. Γι' αυτό τα θεσμικά όργανα ανέκτησαν την εμπιστοσύνη τους στη FIFA. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών μας έδωσε πίσω περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια που είχαν κλαπεί από διεφθαρμένους αξιωματούχους. Τα έχουμε επενδύσει ξανά στο ποδόσφαιρο», είπε επίσης μεταξύ άλλων.