Τέμπας: «Δεν θέλω η Ρεάλ να μπορεί να αγοράσει όποιον παίκτη θέλει»

Ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη Ρεάλ Μαδρίτης, σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στο ποδόσφαιρο που διοργάνωσαν οι «Financial Times».

Τέμπας: «Δεν θέλω η Ρεάλ να μπορεί να αγοράσει όποιον παίκτη θέλει»

Για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην Premier League με άλλα πρωταθλήματα, εκ των οποίων και της La Liga, όσον αφορά τον εμπορικό τομέα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, ενώ μίλησε παράλληλα τόσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης όσο και την ευρωπαϊκή Super League.

«Η Premier League είναι στην κορυφή και είναι δύσκολο για τη La Liga να ανταγωνιστεί, αν όχι αδύνατο όσο αφορά τον εμπορικό τομέα. Πάντα ακολουθούσαμε τα βήματα που έκανε η Premier League. Η Bundesliga και η La Liga έχουν 50% λιγότερα έσοδα από την Premier League. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να ξοδέψει όσο και οι αγγλικοί σύλλογοι, αλλά δεν το κάνει. Δεν θέλω η Ρεάλ Μαδρίτης να μπορεί να αγοράσει όποιον θέλει, δεν θέλω να επιστρέψουμε πίσω, αλλά πρέπει να προσαρμοστούμε στο σημερινό ποδόσφαιρο.

Νομίζω ότι είναι το πρόβλημα της Premier League, χρησιμοποιούνται κριτήρια πριν από 10 χρόνια. Η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να αγοράσει κανέναν αυτόν τον χειμώνα και είναι μια περίσταση που θα επαναληφθεί στο μέλλον», επεσήμανε αρχικά, μιλώντας σε συνέδριο για την επιχειρηματικότητα στο ποδόσφαιρο που διοργάνωσαν οι «Financial Times».

Στη συνέχεια, για την ευρωπαϊκή Super League, σημείωσε:

«Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να δώσουμε προσοχή σε όλη την Ευρώπη. Το μήνυμα δεν είναι θετικό, είναι σαν να κάνουμε τις τράπεζες να ηγούνται μιας χώρας. Έχουν πάρει το λάθος δρόμο, χρειαζόμαστε περισσότερη ισορροπία και καλύτερη διακυβέρνηση, αλλά δεν είναι ο σωστός δρόμος. Το σύστημα σήμερα ευνοεί τους κορυφαίους συλλόγους και πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη οικονομική ισορροπία, ακόμα κι αν τα αποτελέσματα στην Ευρώπη, για τα οποία είμαι περήφανος για τους ισπανικούς συλλόγους, δείχνουν ότι δεν είναι όλα τα χρήματα, όπως για παράδειγμα η Μπάγερν Μονάχου.

Στην Παρί ΣΖ και τη Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκαν κυρώσεις από την UEFA και είχαν αποκλειστεί, αλλά το CAS ήταν εκείνο που ήρε τους αποκλεισμούς, οπότε δεν φταίει η UEFA. Ίσως πρέπει να αναθεωρήσουμε το σύστημα του CAS».