FA Cup: Σαουθάμπτον – Γκρίμσμπι 1-2: «Βόμβα» από ομάδα τέταρτης κατηγορίας

Η Γκρίμσμπι έκανε την μεγάλη έκπληξη στην φάση των «16» του FA cup, καθώς αν και ομάδα τέταρτης κατηγορίας επικράτησε στο Σαουθάμπτον (1-2) και πέρασε στους «8» του κυπέλλου Αγγλίας. Στο 90’ η Μπέρνλι έκαμψε την αντίσταση της τρίτης κατηγορίας Φλίτγουντ Τάουν (1-0)

FA Cup: Σαουθάμπτον – Γκρίμσμπι 1-2: «Βόμβα» από ομάδα τέταρτης κατηγορίας

Ο θεσμός των εκπλήξεων είναι το FA Cup και όσο και αν η ψαλίδα ανάμεσα σε μεγάλους και μικρούς μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια, πάντα υπάρχει χώρος για ανατροπές δεδομένων. Όπως αυτό που συνέβη στην αναμέτρηση της Σαουυθάμπτον με την Γκρίμσμπι (1-2).

Οι «Άγιοι», ομάδα Πρέμιερ Λιγκ, οι φιλοξενούμενοι συμμετέχουν στην Λιγκ 2 ή αλλιώς στην τέταρτη τη τάξει κατηγορία και όμως ήταν αυτοί που επικράτησαν με 2-1 και πέρασαν στους «8» του κυπέλλου Αγγλίας. Και τα δύο τέρματα της Γκρίμσμπι σημειώθηκαν με πέναλτι, ενώ η Σαουθάμπτον αν και κυριάρχησε στο ματς έχοντας 21 τελικές προσπάθειες δεν μπόρεσε παρά να μειώσει το σκορ.

Σε ό, τι αφορά την κυριαρχία σε ματς, αυτή αποτυπώθηκε απόλυτα στο παιχνίδι της Μπέρνλι με την Φλίτγουντ Τάουν (1-0). Και εκεί πήτγε να γίνει έκπληξη, σε ματς όπου η Μπέρνλι είχε 29 τελικές προσπάθειες (!), έχασε σωρεία γκολ αγωνιζόμενη και με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο (αποβολή Χέις στο 45’) και όμως χρειάστηκε το γκολ του Κόνορ Ρόμπερτς στο 90’ για να καμφθεί η αντίσταση ομάδας που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.

Σαουθάμπτον-Γκρίμσμπι 1-2
65’ Καρ-45’, 50’ Χόλοχαν

Μπέρνλι-Φλίτγουντ 1-0
90’ Ρόμπερτς.