Μπρέντφορντ: Όρισε τιμή για τον Ράγια ο Φρανκ

Ο Τόμας Φρανκ ελπίζει ότι ο Ντέιβιντ Ράγια θα παραμείνει στην Μπρέντφορντ "για πάντα", αλλά παραδέχεται ότι θα είναι "δύσκολο" να πείσει τον τερματοφύλακα να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Μπρέντφορντ: Όρισε τιμή για τον Ράγια ο Φρανκ

Ο Ράγια μεταπήδησε στην Μπρέντφορντ από την Μπλάκμπερν τον Ιούλιο του 2019 έναντι περίπου 3 εκατομμυρίων λιρών με τετραετές συμβόλαιο και την βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία κερδίζοντας τον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος του 2021.

Είχε εξαιρετικές επιδόσεις γι' αυτούς την φετινή σεζόν και ήταν μέλος της ομάδας της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Η Μπρέντφορντ ξεκίνησε συνομιλίες με τον Ράγια και τους εκπροσώπους του για νέο συμβόλαιο τον περασμένο Μάιο, αλλά η αρχική τους προσφορά απορρίφθηκε. Η Μπρέντφορντ επανήλθε με νέα πρόταση τον περασμένο μήνα, την οποία ο 27χρονος επίσης απέρριψε.

Η Τότεναμ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι παρακολουθούν τον τερματοφύλακα, ο οποίος το καλοκαίρι θα έχει μόνο ένα χρόνο συμβόλαιο και ο Φρανκ φαίνεται να έχει αποδεχτεί ότι μπορεί να μην παραμείνει στην ομάδα για πολύ ακόμα.

"Νομίζω ότι αν απέρριψε (ένα νέο συμβόλαιο) δύο φορές, δυστυχώς αυτό είναι ένα σημάδι ότι ίσως δεν θέλει (να μείνει)", δήλωσε ο Φρανκ στους δημοσιογράφους ενόψει του αγώνα της Μπρέντφορντ με την Άρσεναλ το Σάββατο (11/2).

"Νομίζω ότι κάναμε δύο πολύ καλές προσφορές.

Αλλά αυτό είναι εντάξει, είναι ένας ελεύθερος κόσμος και δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν".

Ο Ράγια έχει κρατήσει οκτώ φορές το μηδέν σε 21 εμφανίσεις μέχρι στιγμής φέτος και έχει κάνει τις περισσότερες αποκρούσεις (91) από οποιονδήποτε άλλο τερματοφύλακα στην Premier League.

Ο Φρανκ πιστεύει ότι "είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του πρωταθλήματος" και προειδοποιεί τους συλλόγους ότι θα πρέπει να πληρώσουν πολλά χρήματα για να τον αποσπάσουν από την Μπρέντφορντ.

"Πρέπει να αξίζει τουλάχιστον 40 εκατομμύρια λίρες και πλέον. Τουλάχιστον, αν όχι περισσότερο.

Για την ακρίβεια, αν είχε τρία χρόνια συμβόλαιο θα ήταν 70 εκατομμύρια λίρες.

Πόσο κόστιζε ο Κέπα (Αρριζαμπαλάγκα); Είναι τουλάχιστον εξίσου καλός με αυτόν".

Η Μπρέντφορντ αγωνίζεται σήμερα το απόγευμα (17:00, Novasports Premier League) στο Emirates απέναντι στην Άρσεναλ.