Ακύρωση 12 καρτών διαρκείας η Ρεάλ Βαγιαδολίδ για ρατσιστική επίθεση των κατόχων τους στον Βινίσιους

Η Ρεάλ Βαγιαδολίδ έκανε γνωστό ότι ακυρώνει την ισχύ 12 καρτών διαρκείας που οι κάτοχοι τους είχαν ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Bινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης, στο μεταξύ τους ματς...

Ακύρωση 12 καρτών διαρκείας η Ρεάλ Βαγιαδολίδ για ρατσιστική επίθεση των κατόχων τους στον Βινίσιους

Μηδενική ανοχή προς τους οπαδούς της που επέδειξαν ρατσιστική συμπεριφορά από την Ρεάλ Βαγιαδολίδ

Η ισπανική ομάδα, με ανακοίνωση της, έκανε γνωστό πως ακύρωσε τα διαρκείας 12 κατόχων της μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για τις καταγγελίες αναφορικά με τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Να θυμίσουμε πως η La Liga έχει προβεί ήδη σε μηνύσεις εις βάρος των ατόμων που έχουν ταυτοποιηθεί και πλέον η Βαγιαδολίδ προχώρησε στο επόμενο βήμα:

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Ρεάλ Βαγιαδολίδ κοινοποίησε σε δώδεκα μέλη της τα προληπτικά μέτρα που έλαβε το πειθαρχικό όργανο του συλλόγου, σε σχέση με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης που χαρακτηρίστηκαν ως ρατσιστικές πράξεις. Ο σύλλογος δεν θεωρεί τους οπαδούς της ρατσιστές, αλλά η διάπραξη αυτών των συγκεκριμένων περιστατικών τους ανάγκασε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα.

Η ομάδα συνεργάστηκε για την αστυνομική ταυτοποίηση αυτών των ατόμων και οι τρεις τρόποι δράσης που θα ακολουθηθούν έχουν ήδη εξηγηθεί στους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για αυτή που θα πάρει η Βαγιαδολίδ, αυτή που θα πάρει η Κρατική Επιτροπή κατά της βίας και της ξενοφοβίας και αυτή που θα πάρει η δικαιοσύνη.

Το ασφαλιστικό μέτρο συνεπάγεται την άμεση αναστολή των καρτών διαρκείας των ατόμων αυτών μέχρι την επίλυση της υπόθεσης η οποία θα πραγματοποιηθεί το πολύ εντός ενός μηνός.

Με βάση τον εσωτερικό κανονισμό για τα μέλη των εισιτηρίων διαρκείας και τους θεατές του Σταδίου José Zorrilla και τους κανονισμούς του κοινωνικού πειθαρχικού σώματος του συλλόγου, αυτοί οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας έχουν δεκαπέντε ημέρες για να παρουσιάσουν τους ισχυρισμούς που κρίνουν κατάλληλους».