Νιούκαστλ: Πήρε πίσω την γη γύρω από το Σεν Τζέιμς Παρκ - Ορατό το ενδεχόμενο επέκτασής του

Η Νιούκαστλ αγόρασε ξανά την μακροχρόνια μίσθωση της γης στο Strawberry Place, που βρίσκεται νότια του Σεντ Τζέιμς Παρκ στο Gallowgate End έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Νιούκαστλ: Πήρε πίσω την γη γύρω από το Σεν Τζέιμς Παρκ - Ορατό το ενδεχόμενο επέκτασής του

Η μίσθωση του Strawberry Place είχε πωληθεί στις εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων Helios Real Estate και Marrico από τον πρώην ιδιοκτήτη της Νιούκαστλ, Μάικ Άσλεϊ το 2019 έναντι 9 εκατομμυρίων λιρών.

Υπήρχε η ανησυχία στις τάξεις των οπαδών ότι το ιστορικό σημείο συνάντησης θα μετατρεπόταν σε γραφεία και διαμερίσματα, γεγονός που θα απέκλειε οποιαδήποτε μελλοντική επέκταση του γηπέδου, το οποίο έχει χωρητικότητα 52.300 θέσεων.

Άλλα ζητήματα περιλάμβαναν τον τρόπο με τον οποίο ο Άσλεϊ πούλησε την μίσθωση της γης και πώς θα επηρεαστεί η θέα του Σεντ Τζέιμς Παρκ από όλη την πόλη.

Ωστόσο, η Νιούκαστλ εξαγόρασε αυτή την εβδομάδα την τοποθεσία και η γη είναι στην ιδιοκτησία του συλλόγου.

Το 1998, ο σύλλογος, υπό την ιδιοκτησία του Freddy Shepherd και του Sir John Hall, αγόρασε την 125ετή μίσθωση του οικοπέδου 1,62 στρεμμάτων από τη Nexus - η οποία σχεδιάζει και παρέχει δημόσιες μεταφορές στο Tyne and Wear - έναντι 2,5 εκατομμυρίων λιρών.

Είναι κατανοητό ότι το οικόπεδο αγοράστηκε με σκοπό την πιθανή επέκταση του γηπέδου ή τουλάχιστον την ανάπτυξη που σχετίζεται με τον σύλλογο.

Το Σεντ Τζέιμς Παρκ έχει ξεπουλήσει για κάθε παιχνίδι της Νιούκαστλ αυτή την σεζόν, με τη ζήτηση για εισιτήρια να είναι σε υψηλά επίπεδα.

Αν η χωρητικότητα του σταδίου επρόκειτο ποτέ να αυξηθεί, το Gallowgate End είναι η πιο πιθανή κερκίδα για επέκταση.

Οι κερκίδες Milburn και Sir John Hall είναι γεμάτες και η East Stand βρίσκεται στην Leazes Terrace, η οποία είναι γεμάτη από κτίρια που έχουν χαρακτηριστεί ως κτίρια κατηγορίας Ι.

Ενώ ο σύλλογος διαμορφώνει σχέδια και στη συνέχεια περιμένει την άδεια οικοδομής για οποιαδήποτε μελλοντική ανάπτυξη, σκοπεύει να μετατρέψει το Strawberry Place σε μια "καινοτόμο" ζώνη φιλάθλων για τους οπαδούς την ημέρα του αγώνα.

Οι οπαδοί περιμένουν επί του παρόντος να μάθουν αν έχουν εξασφαλίσει εισιτήρια για τον τελικό του Carabao Cup, τον πρώτο για την Νιούκαστλ μετά από 24 χρόνια, αργότερα αυτό το μήνα.