Κύπελλο Αγγλίας: Η Γκρίμσμπι σόκαρε τη Λούτον, η Μπέρνλι επικράτησε της Ίπσουιτς

Η τέταρτης κατηγορίας Γκρίμσμπι κυριάρχησε της Λούτον (3-0) και πέρασε στους «16» του κυπέλλου Αγγλίας. Η Μπέρνλι έκαμψε την αντίσταση της Ίπσουιτς (2-1)

Κύπελλο Αγγλίας: Η Γκρίμσμπι σόκαρε τη Λούτον, η Μπέρνλι επικράτησε της Ίπσουιτς

Θεσμός των εκπλήξεων είναι παραδοσιακά το κύπελλο Αγγλίας και το ίδιο συμβαίνει και στη φετινή διοργάνωση. Εκεί όπου σε επαναληπτικό αγώνα στην φάση των «32» του FA Cup,η τέταρτης κατηγορίας Γκρίμσμπι κυριάρχησε της Λούτον που αγωνίζεται στην Τσάμπιονσιπ με 3-0 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο εκτός έδρας την Σαουθάμπτον. Τα γκολ για την Γκρίμσμπι πέτυχαν οι Κλίφτον (9’), Νταντόμο (27’) και Έιμος (45’).

Στο Μπέρνλι, η τοπική ομάδα κατέβαλε την αντίσταση της μικρότερης κατηγορίας, αλλά ιστορικής Ίπσουιτς με 2-1. Τα γκολ για τους «κλάρετς» πέτυχε ο Τέγια (2’, 94’), ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει ο Χεσρτ στο 4’. Σημαντική νίκη-πρόκριση πέτυχε η Φλίτγουντ Τάουν επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ (1-0), χάρη στο τέρμα του Κάρλος Γκόμεζ στο 28’. Μπέρνλι και Φλίτγουντ Τάουν θα αναμετρηθούν στη φάση των «16».

Στο φινάλε καθάρισε την πρόκριση και η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Ουαλική Ρέξαμ που αγωνίζεται τρεις κατηγορίες πιο χαμηλά (3-1). Τα γκολ για τις «λεπίδες» πέτυχαν οι Αχμέντοντιτς (50’), Σαρπ (90’) και Μπεργκ (93’). Είχε ισοφαρίσει ο Μιούλεν στο 59’. Στην επόμενη φάση η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί στο «Μπράμαλ Λέιν» την Τότεναμ.