Πανικός στην FIFA για το μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ρωσία να έχει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια, στη νότια Αγγλία.

Πανικός στην FIFA για το μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ

Πανικός στην FIFA, εξαιτίας της αυξανόμενης διεθνούς πίεσης που υπάρχει για μποϊκοτάζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Επίσημα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν σχολιάζει το θέμα, αλλά σε ιδιαίτερες συζητήσεις τους αξιωματούχοι της FIFA αναγνωρίζουν ότι «η δηλητηρίαση του συνταγματάρχη Σκριπάλ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ένταση είναι στα όρια».

Ο προβληματισμός, όμως,όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ξεκινάει από την πρώτη κιόλας σέντρα του τουρνουά, καθώς στο εναρκτήριο παιχνίδι θα αναμετρηθούν δύο χώρες, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, που, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα As, βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Η Αγγλία φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με τους δυτικούς συμμάχους της για να συμμετάσχουν στο μποϊκοτάζ, έχοντας και την συμπαράσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, που όμως δεν έχουν προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι «πολύ πιθανό» η Ρωσία να έχει την ευθύνη για την επίθεση ενάντια στον Σεργκέι Σκριπάλ και την κόρη του, Γιούλια, στη νότια Αγγλία. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, τόνισε πως «είτε άμεσα είτε έμμεσα σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία βρίσκεται πίσω από αυτή την υπόθεση», ενώ η Daily Mail αναρωτιέται: «Πώς μπορούμε να πάμε τώρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Πούτιν;»

Όμως, είναι και άλλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ανάμεσά τους και το «κρατικό ντόπινγκ».

Εν τω μεταξύ, τα πράγματα γίνονται χειρότερα, εάν σκεφτεί κάποιος ότι συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της κατά του Κατάρ. «Ήθελα το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 να γίνει στη Ρωσία και το 2022 στις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό θα εξασφάλιζε την ισορροπία στον κόσμο, αλλά ο Σαρκοζί και ο Πλατινί υποστήριξαν το Κατάρ και η ισορροπία έσπασε» δήλωσε ο Μπλάτερ, προσθέτοντας περισσότερο... λάδι στην αναμμένη φωτιά.

Με όλα αυτά η FIFA ανησυχεί και ακόμα περισσότερο έχει πανικοβληθεί. Ο πρόεδρός της, Τζιάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Περού, συναντήθηκε με τους προέδρους της Συνομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL), ενώ φωτογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες με τον Πούτιν και έπαιξε μαζί του ποδόσφαιρο στο Κρεμλίνο. «Τίποτα δεν δείχνει ότι οι εντάσεις θα μειωθούν, το αντίθετο» αναφέρουν στην FIFA, δείχνοντας ότι ο προβληματισμός τους για το Μουντιάλ 2018 αυξάνεται.