Χιρόνα-Μπαρτσελόνα 0-1: Κρατάει μόνο το «τρίποντο»

Η Μπαρτσελόνα χωρίς να εντυπωσιάσει νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τη Χιρόνα και αύξησε τη διαφορά της από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

Χιρόνα-Μπαρτσελόνα 0-1: Κρατάει μόνο το «τρίποντο»

Η Μπαρτσελόνα νίκησε εκτός έδρας με σκορ 1-0 τη Χιρόνα και αύξησε τη διαφορά της από τη Ρεάλ Μαδρίτης, που αγωνίζεται την Κυριακή, στους έξι βαθμούς. Από τον αγώνα με τη Χιρόνα, όμως, ο Τσάβι το μόνο που θα κρατήσει είναι οι τρεις βαθμοί, διότι η εικόνα της ομάδας του ήταν περισσότερο προβληματική.

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο οι Καταλανοί παρουσίασαν το χειρότερο πρόσωπο τους κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, μπλόκαραν όλα τα ατού των Καταλανών και δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν καμία ευκαιρία. Έτσι το 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Οι ποδοσφαιριστές του Τσάβι περίμεναν απλά να εκμεταλλευτούν τα λάθη των αντιπάλων τους και επί της ουσίας δεν δημιούργησαν κάποια καλή φάση.

Στην επανάληψη η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να βγει στην επίθεση και στο 61' εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Χιρόνα και ο Πέδρι άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια, όμως, οι ποδοσφαιριστές έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους και εκείνοι δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτό. Στο 87' ο Μαρτίν έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ απειλή υπήρξε και στις καθυστερήσεις. Η Μπαρτσελόνα κράτησε μέχρι το τέλος το υπέρ της 1-0 και πήρε τη νίκη σε ένα ματς που δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ έχασε και τον Ντεμπελέ με τραυματισμό στο πρώτο ημίχρονο.

Το προφίλ της 19ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (27/1)

Αλμερία – Εσπανιόλ 3-1

21' Σουάρες, 61' Μπαπτιστάο, 77' Πορτίγιο - 90+4 Χοσέλου

Σάββατο (28/1)

Κάντιθ – Μαγιόρκα 2-0

10' Μπονγκοντά, 38' πεν. Άλεξ

Χιρόνα – Μπαρτσελόνα 0-1

61' Πέδρι

19.30: Σεβίλλη – Έλτσε

22.00: Χετάφε – Ρεάλ Μπέτις

Κυριακή (29/1)

15.00: Ρεάλ Βαγιαδολίδ – Βαλένθια

17.15: Οσασούνα – Ατλέτικο Μαδρίτης

19.30: Θέλτα Βίγκο – Αθλέτικ Μπιλμπάο

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ

Δευτέρα (30/1)

22.00: Βιγιαρεάλ – Ράγιο Βαγεκάνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ